selman'ın kabe'yi işgali

erbakanin adami
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 600 korumayla Kabe'yi ziyaret etti. Selman'ın üst düzey ziyareti sırasında Prens, Kabe'nin çatısına çıktı. Pek çok Müslümanın ibadetine engel olan olay, tepki topladı.

Kutsal toprakları vahhabilerin eline bırakmakla kuffarın eline bırakmak arasında fark yok.

nightfall
islam peygamberinin putları yıktığı günden bu yana müslümanlara kalan şeyin inancın yada yaratıcının mekanlara veyahut nesnelere ihtiyacının olmadığı , allahın tüm bu gördüklerimizden bağımsız bir varlık olduğu ve bir yeri yada mekanının olmaması olduğunu anlamak iken, bugün baktığımızda müslümanlara kalan adetlerin çoğu yüzyıllar öncesi yıkılan putların kırıntılarıyla kurulmuş yeni putlar.
kutsal mekanlar elbette olacaktır ama en kutsal mekanın kalpleri yada zihinleri olduğunu unutmuş bir çok inanan , ki bunlar sadece müslümanlar değil, kendilerine inandıkları değerler için somut eşyalar,kişiler yada mekanlar arayıp ve sonsuzluğu bu sonlu olgularda basitleştirmekten başka birşey yapmıyorlar.

aslında önemli olan peygamberin çıkardığı eserler yada ne yaptığı değildi, kutsal olan tüm o eserleri ve eylemleri neden yaptığıydı. inşa eden bir kişinin eserlerinin gölgesinde oturan biri olmak yerine inşa etmeye devam etmek gerçekten o ilk sanatçının yolundan gitmektir. eserlerin gölgesinde oturup sanatçıya övgüler yağdırıyorsanız sanatçının yolundan gitmiyor sadece bir müzede geziyorsunuz demektir.

hem çoğunuzun kalplerini ve akıllarını işgal etmişler , bugün ölümlü insanların sürekli yıkıp düzelttiği bir yapıyı işgal etmeleri neleri değiştirir ki.

kaldı ki işgal çok platonik bir kelime, size göre işgal olan başkasına fetih olabilir.

o yüzdendir ki ,
selmanın kabeyi "işgali/fethi/gezisi" ni inanan müslümanları elden kayıp giden mekanlardan çok yok olmuş fikirler/sebepler açısından düşündürmesi gereken eylem olarak tanımlamak yanlış olmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol