feminizm ve erkek düşmanlığı

kaptan jack sparrow
Literatür eksikliğinden verilmiş bir bakınız içini ben doldurayım.
Hali hazırda ataerkil düzende elindeki sözde üstünlüğü paylaşmak istemeyen, biz böyleyiz ama kadınlarda az değil yada hak ediyor tarzında aklından geçirenlerin düşünce tarzı.
Feminizm ve erkek düşmanlığının içinde geçtiği tek yer radikal feminizm. Her şeyin radikali ne kadar tehlikeliyse o kadar tehlikelidir. Feminizmin ana gayesi erkek düşmanlığı değil, erkek kadının insan türünün iki cinsiyeti olduğunu belirtmek, kapitalizmin metacılığına karşı çıkmak, kadının altta tutulduğu içerikleri eleştirmek vs vs.
Tabi erkek düşmanı olan kadınlar var. Bu Arkadaşlar kendilerini feminist olarak adlandırırlarsa bu da feminist lümpenliğe çok güzel bir örnek olur. Feminizm sade kadınlarda değil erkeklerde de vardır. Ama erkeğin kendi cinsinden nefret etmesiyle bağdaşmaz. Organik feminist erkekler, mesela annesi babasından şiddet gören oğul, tanıdığı çevrede taciz tecavüz darp şeklinde olaylara maruz kalan kadınların bulunduğu erkek.
kaptan jack sparrow
İslam ahlakı ve şeriat sana doğru gelebilir, bana doğru gelmiyor. Herkes inandığına referans verirse zaten kimse anlaşamaz. Herkes birbirini farklı bir yere davet ederse herkes olduğu yerde bekler. Herşey için ortak dil kurulmalı. Yazından anladığım kadarıyla önyargılısın fakat feminizmi ılımlı İslamcı moduyla değil, akademik ayrımından bahsediyorum kendi adıma. Radikal feminizm 19.yy tımarhanede yatan bir kadın tarafından ortaya atılıp oluşturuldu yani mantığı yok fakat güzel ülkemin insanı neyi nerden karalayabilirse orasından tuttuğu için feminizmin yüzde 5i bile olmayan bir içerikten koca akademik çalışmaları kurulan kadın araştırmaları bölümlerini vs vsyi bir kalemde çöpe atabiliyor. Esas sorun bir şeyi eleştirirken onun ne olduğunu tam bilmememiz. Bildiğimiz şeyleri eleştirirsek daha iyi olur. Feminizme atıfta bulunurlen namus konusu gibi sokak felsefesinden yola çıkarsak bu konuda araştırma yapmış, literatür oluştumuş, tez yazmış bir ton insanı aşağılamış oluruz. Kirletmek kolay temizlemek mesele.
5
harun harun
yorumunuzu 'yorum' butonu ile girimin altına yazabilirdiniz, tekrar giri yazmanız biraz kural dışı olmuş.
ilave olarak; "islam ahlakı ve şeriat sana doğru gelebilir, bana doğru gelmiyor." diyorsunuz, beraberinde önyargılı yaklaştığımı düşünüp "esas sorun bir şeyi eleştirirken onun ne olduğunu tam bilmememiz. bildiğimiz şeyleri eleştirirsek daha iyi olur." diyorsunuz. islam ahlakını ve islam şeriatını eleştirdiğinizi söylemiyorum fakat sanırım islam ahlakı-şeriatı ne olduğunu bilmiyor ve siz bu konuda önyargı ile yaklaşıyorsunuz.
beşeri bütün ideolojiler insan ürünüdür, bu yüzden ne kadar üzerinde duruluyor yazılıp çiziliyor olsa bile benim için önem arz etmez.
kaptan jack sparrow kaptan jack sparrow
Ben kuranı hatmettim, üstüne islam tasavvufunu da inceledim hala inceliyorum, bilmediğimi eleştirmem. Ayrıca ilahiyat fakültesinden de diplomam var fakat deistim o yüzden öyle bir yorum yaptım. İslamı eleştiriyorum aslında ama bu yorumda eleştirmedim. Bu arada mobilden fark etmedim yorum girdim sandım ama kaldırırlar o kadar da önemli değil :)
harun harun
kur'an-ı kerim'i hatim etmek ile, kur'an-ı kerim'i anlamak farklıdır. hatim konusuna geleceksek ben yarı hafızlık yaptım, dedem hacı, benim kalbim temiz vs. bu tür klişelere mi girelim?
tasavvufu büyük ölçüde reddediyorum, farklı bir din hâline getirildi.
kaptan jack sparrow kaptan jack sparrow
Kuranı anlamak konusu için ilahiyat fakültesini söylemiştim ama herkes istediğine istediği şekilde inanabilir saygı duyarım ama saygı duyalısı olmak için de saygı göstermek gerekir
harun harun
ilahiyat fakültelerinin çoğunşuğu sapık fikirleri yeşertiyor.
ayrıca önceliğim saygıdır, saygısızlık etmem. saygısızlık etmek bana yakışmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol