anne üşüyorum çığlığına kayıtsız kalmayan kadın

serendipity
Batman'da iş görüşmesine giden bir kadın geçtiği sokakta karton toplayan çocuğun 'anne üşüyorum' çığlığına sessiz kalmayıp üzerinden çıkardığı montu çocuğa giydirdi. Bununla da yetinmeyip yardım kampanyası başlatmıştır. Hayırseverler sayesinde aileye yardımların ulaştırılmasını sağladı, aileyi evinde de ziyaret etti.
Tüm bu anlar, yoldan geçen bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi.
Üşüyen çocuğa montunu veren Kübra Epatay, yaşanan olayı şu şekilde anlattı;
İş görüşmesine gittiğini ve yoldan geçerken anne ve iki çocuğunu gördüğünü belirten kadın, "Anne üşüyorum cümlesini duyduktan sonra birkaç adım attım ve önüme birkaç duvar örüldü. Geri dönüp üşümesin diye çocuğa montumu verdim. Ben çocuğu gördükten sonra montumu verince 'anne ben üşüyorum' dedikten sonra önümdeki o duvar, yürüyemezdim, gidemezdim. Kendi üzerime düşeni yaptığımı ve insanlık görevimi yaptığımı düşünüyorum. Çocuklar üşümesin" dedi.

Kayıtsız kalmayan, vicdan taşıyan herkesin yapabileceği bir durum iken, haberin gündeme düşüyor olması bir nebze vicdan çizgisindeki sapmalardan dolayı bu tarz insanlık görüntülerinden uzak yaşıyor olmamızdır.
Vicdanlı vatandaşımıza biz de teşekkür ediyoruz.
detaylar için
nurse
Aklıma sabahattin ali'nin ısıtmak için adlı öyküsü geldi..
Anne karnım aç çığlıklarının anne üşüyorum çığlıklarına dönüşmesi ve bir annenin çocuğunu ısıtacak hiçbir şey bulamaması sonucu sarılarak ısıtmaya çalışırken çocuğunu cennete uğurlaması. Kalbime raptiye ile iliklenmiş bir öyküdür.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol