itirazım var

dilhun
Yönetmenliğini onur ünlü'nün ve başrolünde serkan keskin'nin rol aldığı 2014 yapımı polisiye komedi türündeki film.
Konu olarak da kısaca selman bulut adındaki boksla, antropolojiyle, bağlamayla ilgilenen bir imamım namaz kıldırdığı sırada cemaatten birinin iki el silahla öldürülmesiyle ilerliyor.
Benim çok beğendiğim ve içerisindeki neredeyse bütün replikleri paylaşmak istediğim bir film. Aşağıya birkaç replik bırakıyorum.
...
+ hocam? bazen karımı dövmek geliyo' içimden hani böyle allah yarattı demeden. ama yapmıyorum tabi. düşünüyorum sadece. günah mı?
- değil.
+ niye? dövmek istiyorum?
- dövemiyon ama?
+ dövemiyom değil, dövmüyorum.
- o zaman günah.
+ niye?
- dövememek merhametten, dövmemek kibirden.. kibir çok büyük günah..

“insan sadece suçluyken kaçmaz. bazen suçlandığın için de kaçarsın. ama bir kere kaçmaya başladıysan bir şeyleri de muhakkak kaçırırsın elinden; bazen gençliğini kaçırırsın, bazen geleceğini, bazen de aklını... fakat işin en güzel tarafı da bundan sonra başlar, çünkü aklını kaybedince korkularından da kurtulursun. bu da seni özgürleştirir. çünkü sadece korkaklar kendi akıllarına güvenirler ve bütün korkaklar hakikatin esiridir. oysa hakikat, akıl veya başka bir şeyle kavranılmaz. hakikatin ancak parçası olunur. bunun için kurtul! geçmişinden, geleceğinden, aklından... kainatta ne varsa şu anda olduğunu görmüyor musun? sadece burada, sadece şimdi... gözlerini kapa ve kalbini aç. aklını da bırak gitsin."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol