türkiye'nin en iyi üniversitesi

eflatun
Efendim, Türkiye de üniversite mi var? Bir tane bile üniversite yoktur bu ülkede. Ancak üniversite denilen yerde çalışan çok kıymetli profesörler, doçentler vs. akademisyenler vardır. Onlara sahip çıkılması ve desteklenmesi gerekmektedir.
birgaripbalik
Ülkemizde her şey gibi üniversitelerin de içi boşaltıldığı için artık en iyi üniversite olarak seçebileceğim bir üniversite kaldığına inanmıyorum. Yeni açılanlardan bahsetmiyorum bile apartman üniversitesi onlar. Artık bazı üniversitelerdeki prof. doç. yrd.doç. araştırma görevlileri alanında ve kişiye bilgiyi aktarmada-öğretmede iyiler olarak belirlenebilir.
tespihinbeytepelisi
\"Bölümüne göre değişir!\" denmesi gereken gereksiz yarıştır. Güzide ülkemin üniversiteleri arasında hiçbiri (HÜ dahil), tüm bölümleriyle \"ÇOK İYİ!\" değildir. Teknik üniversite olarak İTÜ, sağlık bölümlerinde kuşkusuz Hacettepe, dil&edebiyat alanındaysa Boğaziçi nin adının anılması gerektiği kanaatindeyim.
anach-tavuk
sağlık deyince hacettepe, mühendislik deyince itü, eğitim deyince gazi, iibf deyince ankara ( evet en köklü hocalar burda ) odtü ve boğaziçi sanırım hepsini kapsıyor. vakıf üniversitesi içinde ise yine ankara farkı bilkent ve başkent diye düşünüyorum ..
fosforlubeyaz
Her bölüm için farklı cevaplar verilebilecek tamlama.
Sağlık diyince kuşkusuz hacettepe , mühendislik itü odtü , iibf ankara galatasaray koç , hukuk istanbul ankara ... böyle böyle gider bu .
thirtwo
Ankara üniversitesi değildir. Dağınık kampüsleri ,yavaş işleyen öğrenci işleri, yıllanmış akademik kadrosu bunlara örnektir.
zeynettin
Bence bu konu ana bilim dali olarak ele alinmali. Mesela \"En iyi tıp hangi üniversitede? En iyi rus dili edebiyati hangi üniversitede? En iyi makine mühendisliği hangi üniversitede?\" gibi.
Mezuniyetten sonra hangi universitenin X bölümünden mezun ogrenciler, diger üniversitelerin ayni bolumunden mezun rakiplerine göre daha rahat iş bulabiliyorlar? Isverenler tarafindan daha çok tercih ediliyorlar? Esas bunu sormak lazim.
Bazi universiteler muhendislik bolümlerinde iyiyken, guzel sanatlarda geri olabilirler. Bence Türkiye de 100% iyi diyebilecegimiz bir universitenin varligindan soz etmek zordur.
Ha ama girgir samata ortam manasinda soruluyorsa bu soru, king oynanan ogrenci nufusunun yogun ve rahat oldugu, sosyal aktivite imkanlarinin genis oldugu sehirlerde bulunan universitelerin hepsi iyidir. Bu anlamda izmir, eskisehir ve ankara ilk 3 tedir bence.
Istanbulda yasanmaz. Mezun olduktan sonra da yasanmaz yani. Berbat bir megakoykentimsi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol