depresyon

aquagirl
çağın en sık görülen (8 kişide bir) ruh hastalığı. sadece basit bir can sıkıntısı olmayıp anhedoni yani hiçbir şeyden zevk alamama ile kendini gösterir. bir çok başka ruhsal hastalığa eşlik edebilir, bipoların mani sonrası gelen depresif dönemi, obsesif kompulsif bozukluk (okb) ve panik bozuklukları gibi. (url:https://goo.gl/iCWSJq)
bipolarjunction
Günümüzde tedavisi ilaçlarla yapılan ruh sağlığı bozukluğu. Tedavi için alternatif yollar da mevcut, bilişsel ve davranışsal terapi gibi. bu konuda önerebieceğim kitaplardan bazıları \"İYİ HİSSETMEK\",Dr. David Burns; \"HAYATI YENİDEN KEŞFEDİN\", Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko.
fosforlubeyaz
Üniversiteye hazırlık dönemimde mezun yılımda benimde yaşadığım psikolojik bir rahatsızlık.
Bir psikolog ya da psikiyatrist ile görüşmedim ama hayatımda bu kadar dibe battığımıda hatırlamıyorum.Allaha şükür geçti,yaşayanlarında yardımcısı olsun rabbim.
samatyadan
bir kere de majör boyutunu geçirdiğim hastalık. Aslında bir hastalıktır mevsimsel olanı kronik olmadığı sürece çok dikkate alınmasa da özellikle kronik ve majör olanına dikkat edilmelidir. Bu arada majör depresyonu bir ilaç ile tek bir gecede atlattığımı bilirim ki gerçekten mucizevi idi. O günden sonra da ciddi ölçüde bu duygu durumuna hiç geçmedim.
judasnun
İstatiksel olarak baktığımızda hiç azımsanmayacak ölçüde yüksek bir rakam olan ama aynı derecede psikolojik bir hastalıktan ziyade küçük bir baş ağrısı gibi önemsenmeyen ruhsal ve fiziksel büyük götürüleri olan hastalıktır.
martilara simit atan kadin
Hayatımda iki defa yaşadığım, ikisinde de atlattıktan sonra fark ettiğim ama asla birinciden önceki halime dönemediğim ruhsal hastalık. Son iki yıldır avına yaklaşan aslan gibi tekrar sinsice takip ediyor sanki.
pikachu
Çok pis bir hastalık. İlaç yoluyla tedavisi ile ölümden beter, kendi kendinizi tedavi etmeniz ondan da beter. Sizi mutlu edecek şeyleri bulup yapmak bir nebze iyi geliyor.
darkworker
Depresyon eşittir kara köpek. Benimki bu işte, ne zaman ne kadar sürer bilmiyorum geliyor yaşıyoruz bir süre sonra çekip gidiyor, şimdilerde geldiğini bildiğim için daha hazırlıklı olsam bile yine de zordur çekmesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol