sigarayı bırakmak isteyip bırakamayan insan

dirtyfinger
İçmeyenin anlamayacağı olay. Sigara içmeyi, bırakmak isteyen insanın hayatında sigarayı nereye koyduğu önemlidir. Boşluktan içen insan kolay bırakabilir fakat en ufak bir sıkıntıda sigaraya sarılan için süreç zorludur istikrar, irade, güç, özveri ve tecrübe ister.
ekososyopolitik
Sigara içen bir insan olarak bu konuda bir iki kelam da ben edeyim. Sigara sadece keyif almak ya da alışkanlık olarak tüketilen bir nesne değildir. Kimyasal, ruhsal ve kültürel bir boşluğu da doldurur sigara, sigarayı bırakmak isteyen kimse bu ihtiyaçları yaratan sebepleri de ortadan kaldırmaya dönük bir program ile sorunu çözmeye çalışırsa sonuç almak kolaylaşır.
omembo
1 sene oldu bıraktım, şimdi yaksam bir öf demem. nasıl bıraktım lan seni. her birada muhabbetin geçiyor, yokluğun silinmiyor. telli rüzgarın ciğerimden çıkmıyor. zalimin çocuğu dert yoldaşı, sevinç ortağı canımın içi. özledim seni. çok özledim.
muhtar
Bırakıyorum deyip bırakan 30 yıllık içici babamı gördükten sonra \"içmeyen ne anlar içenin bırakamamasını.\" serzenişine inanmam.
samatyadan
kesin bir tanımı var ise o da sanırım iradesizliktir. Bir insan sağlığına bu kadar zarar veren bir şeyi bağımlı olduğu gerekçesi ile nasıl bırakamaz hayret ediyorum.
judasnun
İçeriğinde bulunan maddelerin bağımlılık etkisi düşünüldüğünde şaşırılmayan kişidir. Belki sigaranın yol açtığı hastalıkları araştırmak isterse bu bırakma aşamasını hızlandırabilir kişi. Ama zordur yine de.
di mi ama
Uzun zaman bırakamam gözüyle baktım.
Sonra bir gün ilaçla bırakan tiryaki bir arkadaşımı görüp denemek istedim. 9 gündür sigara içmiyorum.
Yani aslında çok kolay değil belki ama zor da değil emin olun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol