soğuk havaları seven insan

tozlu mikrofon
soğuğu, hava kapalı olduğu sürece seviyorsa bendenizi de tanımlayabilecek insandır. yani güneşin pırıl pırıl parladığı kuru ayazlardan özellikle nefret ediyor bile olabilir, ama garip bir şekilde kendini, gökyüzü kurşuni renklerde olduğunda hava kaç derece olursa olsun daha canlı hissediyordur.
aquagirl
ben. yapış yapış sıcağı hiç sevemiyorum maalesef. bahar da benim için ideal ancak kışın soğuk havanın verdiği zindelik hissi bambaşka.
simaramar
soğuk insandır. kendi yalnızlığını sever. yağmur şıpırtısında sıcak çayını yudumlayıp, kitap okumak onun için pahabiçilemezdir.
aspirwlee
Soğuk ve acı insana canlı olduğunu hatırlattığındandır. Biz insanlar maalesef biraz fazla evrildiğimiz için içgüdülerimiz yerine mantığımızla hareket ediyoruz. Bu da duyguları yoğun yaşamayı engelliyor. Acısı da böyle çıkıyor işte.
social brain
Ne kadar üşüyorsam o kadar örtünüyorum. Fizyolojik olarak genleşme yaşamıyorum. Terleme ve diğer insanların ter kokusunu çekmek zorunda kalmıyorum. Bu sonbahar tesadüf sonucu öğrenip denediğim yeni bir kür denedim. Bu sayede grip olmadığım gibi üşümüyorum da. Uzun kış gecelerinde sevdiğim kitapları okuyup, dizileri izleyebiliyorum. Bu kadar sebep yeterlidir sanırım.
schweinsteiger
ben. ama her zaman değil. doğu ekspresiyle kars a gittiğimde oranın soğuğunu ben de sevmiştim. izmir in soğuğundan daha güzel. termal içliklerini giyiyorsun bir şey hissetmiyorsun. bıyıkların buz tutuyor, sonra nefesinle tekrar çözülüyor şıp şıp su damlıyor. tuhaf biraz
anach-tavuk
Bende soğuğa karşı fobi var. TVde kar-ayaz görünce bile ayağım buz kesiyor. Sürekli aynı şehirde yaşamadım, en ağır kışı da gördüm ama sonradan böyle bir korkum oldu. Akdeniz den dışarı çıkamam bu gidişle :(
ecrasez linfame
Yaz gibi insanı maymuna döndürmez, soguk havalarda cigerimi hissediyorum sanki demir gibi işlemez hale geldiğimu hissediyorum ama ayazda vs. hayvanlarin çaresizliğini düşününce içimdeki demir eriyip gidiyor...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol