microsoft hololens

hyperion
vr gözlüklerden farkı görüntüyü anlık olarak ortama aktarabilmesidir örneğin önünüzdeki masanın üstüne sanal bir bardak koyabilirsiniz.
flying diver
microsoft tarafından geliştirilen, \"arttırılmış gerçeklik\" gözlüğüdür. bu şu sıralar sıklıkla avm lerde insanların kafasına taktığı bir bilgisayara bağlı gözlükler veya içine mobil telefonumuzu koyduğumuz vr gözlükler ise \"sanal gerçeklik\" olarak adlandırılır.

aralarındaki fark ise; \"sanal gerçeklikte\", bize şu anda içinde bulunduğumuz ortamdan tamamen farklı sanal bir ortama taşıyan teknoloji oluşturmasıdır.
\"arttırılmış gerçeklikte\" ise, bizi tamamen bulunduğumuz ortamdan uzaklaştırmıyor. bulunduğumuz ortama çeşitli hologramlar ekleyerek, içerisinde yaşadığımız alanı sanallaştırıyor diyebiliriz. tam olarakta microsoft hololens in yaptığı da işte bu ortamı sanallaştırması. (spoiler:(url:https://www.youtube.com/watch?v=Ic_M6WoRZ7k))

yakında türkiye pazarına girmesi beklenmekle beraber 2017 nin son çeyreğinde geliştirici sürümünün fiyatı $3000, ticari sürümünün $5000 dır. (spoiler:(url:https://www.microsoft.com/en-us/hololens/buy))
onur
geliştirilmesine birkaç sene önce başlanan ve neden hala ün kazanamadığını merak ettiğim Microsoft tarafından geliştirilen bir artırılmış gerçeklik teknolojisidir. (bkz:artırılmış gerçeklik)
damdanakan
gittigidiyor.com da geliştirme sürümü 21.990,00 tl ye bulunabilecek üründür kendileri.yakın gelecekte lüks olmaktan çıkıp insanların yoğun ilgi göstereceğini düşünüyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol