aşı

doctar
Özellikle küçük yaşlarda, henüz enfeksiyonlarla karşılaşmadan yapılması elzem olan uygulamadır. Bu uygulama sayesinde dünyayı kasıp kavuran hastalıkların bir kısmı eradike edilmiş, birçoğu da önlenmektedir. Bilerek yaptırılmaması çocuğun sağlık hakkına müdahale olarak algılanmalı ve tıpkı çocuğun eğitim hakkı gibi zorunlu olmalıdır.
ezgilicious
Türkiyede 1990lara kadar yapılan aşı kampanyaları ile kızamık, çiçek, çocuk felci, boğmaca, difteri ve verem gibi hastalıklara karşı çocukların yüzde 90dan fazlası aşılanmıştır. Daha sonraki yıllarda hepatit b, zatürre gibi hastalıklara karşı aşılama da takvime eklenmiştir. Çocuğı hastalık yıllardır ülkemizde görülmemektedir. Türkiye ücretsiz aşılama hizmetleri ve aşılama oranlarıyla pek çok gelişmiş ülkeyi arkasında bırakmıştır.
Umarım çeşitli sebeplerle ülkeye yapılan girişler yeni hastalıklar getirmez ya da yıllardır yok etmek veya azaltmak için uğraşılan hastalıkları ortaya çıkarmaz.
parvo
hastalıklara karşı çeşidine göre değişmekle beraber geçici veya kalıcı bağışıklık kazanmak için uygulanan bir koruyucu sağlık uygulamasıdır. bireyi koruduğu gibi salgınları önleyerek tüm toplum sağlığını olumlu etkilemektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol