fakir içkisi

calismadigin yer
(bkz:ev yapımı bira)
artık hazır bira bile lüks haline gelmiş durumdadır. günde 2 adet bira içseniz aylık 480tl eder. ancak ev yapımı bira ile şişesini 2 tl ye üretebilirsiniz. ayrıca piyasada onlarca bira yapma kiti ve hazırlanışı ile ilgili kaynak bulunmakta.
darkbison
sanırım tekel birası yada skol biradır lakin herhangi birisinin halen üretildiğine emin değilim. bu kadar çılgın vergiler varken fakir olarak adlandırlabilicek kesimin içi içebiliyor olması da şaşırtıcı.
akerfeldt
Biradır. Hatta daha özelde, efes pilsen’dir.

https://pbs.twimg.com/media/DOCk3HHXcAAXcpt.jpg —-> şunu gördükçe gülüyorum.

Kamyoncuyum ve karımı dövüyorum.
flying diver
bira, bakkal şarabı filan değil *ev yapımı içkidir efendim. birim fiyatına vurduğunuzda gerçekten çok uygun fiyata gelmektedir.

*ev yapımından kastım şarabından tutun, viskisine, rakısına çok geniş bir skalayı kastediyorum.
multiple sarcasm
müsait bir fazladan oda veya temizce bir bodrum seçeneği var ise kesinlikle cider dır. mevsiminde toplanan elmalar (burada bağlama girecek) özenle poşetlere gonacak (burada elma bahçalarında gülen nine suratıyla, nakışlı mendiliyle ensesini silen dedeyi profilden çekme koyuyoruz). robottan geçirilecek, uygun plastik şişelere tepilecek, ağzı sıkıca kapatılacak. şişeden ince bir hortum çıkarılacak, hortumun ucu kıbleye bakac... pardon, bu o değildi. hortumun ucu başka su dolu bir kaba bırakılacak, şişenin içinde kalan kısmısı silikonla hava almayacak şekilde iyice kapatılacak. sonra birkaç hafta dalga köpürtmesi, fermentesi beklenecek, \"cider kaç güün olduu / cider kaç gece dolduu...\" diye komiklikler, şakalanmalar yapılacak, sonra ringo ringo şişeler bir açılacak, dadından içilmeyecek... cider la ciddi düşünürseniz, kendisiyle alakalı ortalama bir araştırma - inceleme, gensoru sürecinden sonra biradan leziz, şaraptan nefis, sudan ucuz bir içki yavrulamanız pek tabii. şimdiden afiyet olsun, yarasın.
dantexum
Sudur. Bu ülke de fakir içkisi mi kaldı. Eskiden 2.5 liraya şarap olurdu. Şimdi Migros un yolbaşı sepetinde didi var lan daha ne olsun.
ekososyopolitik
En hesaplı olanı kendi içkisini kendisinin imal etmesidir. Şarap ev imali içkiler içerisinde üretimi en basit olan alkollü içkidir. Şarap üretimi içn fermantasyon bilgisi yeterlidir. Ev rakısı ya da damıtma gerektiren diğer alkollü bir içki imal edecekseniz, fermantasyon bilgisine ek olarak, alkol ölçme,damıtma saklama gibi daha kombine bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol