kuantum bilgisayarı

kalin kalem
Normal bitlerin ya 1 ya da 0 işlem görme prensibinin aksine, aynı anda iki işlemi de yapabilen niteliğe sahip bilgisayarlardır. atom altı dünyadaki garipliklerinin muazzam gücünü sanırım kuantum bilgisayarları ile özümseyeceğiz.
calismadigin yer
klasik mantığa tamamen aykırı çalışma şekli olan cihaz. normal bitlerden yüzlerce kat daha hızlı veri işleyebilme özelliğine sahiptirler ve geleceğin işlemci teknolojisi olarak görülmektedir. Ancak henüz pratikte tam anlamıyla uygulamaya sokulamamıştır. bununla birlikte günümüzde ota bokta kuantum teknolojisi denmektedir fakat bunların kuantum ya da kuantum fiziği ile zerre alakası yoktur. kuantum bilgisayarının çalışma prensibi tamamen bu fiziği temel alır ve bu fizik, klasik mantık ile çözümlenebilecek bir yapıda değildir. bu yüzden bu bilgisayarların soframıza gelmesi uzun yıllar alabilir.
seyir defteri
Bundan 20-30 yıl önce insanların bizim şuanki bilgisayarlara baktığı açıdan görmeye çalıştığımız gelecekte -ki bu çok uzun bir gelecek değil - standart olucak cihaz.
hyperion
Kuantum bilgisayarı veri üzerinde işlem yapmak için bindirme ve dolaşma gibi kuantum-mekanik fenomenin doğrudan kullanımını sağlayan teorik hesaplama sistemlerini kullanan bilgisayarlardır.
solinvictus
Süperpozisyon gibi durumların halen büyük kitlelerce kavranmamasına rağmen üstüne çalışmalar yürüyülüp fiber yonga elemanlarıyla ultra yüksek hızlarda qbitlerle işlemler yapabilen bilgisayar. Günümüz geleneksel bilgisayarının yerini alacağı düşüncesine katılmamakla beraber belirli amaçlara yönelik türevlerinin oluşacağını öngörmek zor olmasa gerek. Sadece belirli bi dizin haline getirilmiş işlemleri çok yüksek hızlarda yapabildiğinden dolayı özel yazılımsal kodlamalara ve de fiziksel olarak uygun süper yalıtımlı ortamlara ihtiyaç duyarlar. Yakın gelecek için günlük kullanıma uygun hale gelmesini mümkün görmemekteyim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol