yerli malları haftası

yalinayakkirkayak
tutumlu olma ve yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekmek için okullarda düzenlenen haftadır. 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama büyük bir heyecanla yerli malı haftasını bekleyen nesildendim. Meyve, annelerimizin hazırladığı poğaça, kek vs götürürdük okula, küme şeklinde oturur, paylaşırdık yiyeceklerimizi. Öğretmenler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapardı. Tek kaygımız tenefüslerde daha çok koşturmak, daha çok oynamaktı. Yıllar ne çabuk geçti.

Bu haftanın bir de klasiği vardı;
(bkz:yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı)
annapolly
yeni adı "tutum, yatırım ve türk malları" haftasıdır. 12- 18 aralık tarihleri arasında kutlanır. aslında amacı ve çıkışı düşünüldüğünde cumhuriyetin ilk yıllarına dönülmelidir. şu andaki dünyada cidden yerli malı olayı artık pek kalmamıştır. insanların ihtiyaçları, ekonomik durumları ve ülkeler arası ekonomik antlaşmalar bu durumu sarsmıştır.

ilkokullarda daima kutlanır. ve hepimizin hafızasında konu ile ilgili hiç bir şey bilmesek de yerli malının önemi ve değeri kalır.
mahur
Hâlâ ilköğretimde kutlanmaya devam eden haftadır. Biz çocukken meyve, çerez, patlamış mısır götürürdük. Şimdilerde yerli malı haftası oldukça değişmiş. Mısırlar sınıfı çok kirletiyormuş. Sipariş üzerine sigara böreği, poğaça, kek, kurabiye gibi yemekler yapıldı ve okula gönderildi. Öğretmenimize ve tüm çocuklara afiyet olsun.
secret men
Yerli Malı Haftası, yerli mallarının tüketiminin artmasını amaçlıyor. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılıyor. Yerli Malı Haftası, her yıl Türkiye'de tüm okullarda kutlanıyor. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol