yeni nesil nereye gidiyor

tor
Başlık daha sıcak, fazla uzaklaşmış olamaz gibi soğuk esprilere hiç gelemeyeceğim.

Cuma namazından hemen sonra eve doğru ilerlerken elinde sprey 15-16 yaşlarında 3-4 arkadaş duvarlara yazılar yazıp, resimler çiziyorlar. İyi hoş güzel güzel de o güzelim duvarın anasını ağlattınız akabinde güzel resimlerin arasına penis çizmek nedir?
Uyarıda bulundum tatlı bir dille silmelerini rica ettim ama yok. Bizim yeni nesil saygıyı çamaşır makinesinde unutmuş olmalı ki şiddetle gözlerini gererek ses telleri yırtılırcasına bağırmaya başladı. Yok yani şiddet uygulasan dert uygulamasan bir dert! Gülme krizine girdim o esnada... Sonra bir ciddiyet biraz boyun okşama sonrası annesinin ve kız kardeşlerinin görmesinden hoşlanmayacağı o çizimleri teker teker silme işlemine geçmesi biraz olsa rahatlattı beni...

Yani demem o ki sokakta sana ait olmayan duvarlara çizimler yapıp gözün görmemesi gerektiği ulu orta yerde saygısız ve fütursuzca şeyler yapıp neyse ya...

Doğuruyorsan millete zarar versin diye değil ! Toprağına yararlı olsun diye, kendine ve size yararlı olsun diye doğur!..

(bkz:düşman başına ) diyemeyeceğim...
(bkz:boş yapma)
mahur
Bir önceki neslin kendinden sonraki gelen nesle sorduğu asırlardır çözülmemiş ve büyük bir ihtimalle gelecekte de sorulmaya devam edecek bir soru, sorunsaldir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol