yazılımcı olmak

tor
Hayallerim arasında olan bir meslek idi. Özellikle (bkz:robotic) alanlarda... (bkz:pişmanlık) eylemini gerçekleştiriyorum.
Komutlar yardımıyla robotların hareket yönlerini belirlemek ne güzel olurdu.
2
reis reis
açık kaynak kodlu, robot geliştirme vs. programlama dili olan arduino'yu denemenizi öneririm, kolayca öğrenebileceğiniz ve hızlıca alışabileceğiniz bir dildir. robot işi bana şu an masraflı ve eziyetli geldiği için zamanımı, emeğimin karşılığını alabileceğim dillere ayırıyorum.
tor tor
Çalıştığım şirket çoğunlukla robot alanı taşımakta. Merakım ondandir. En yakın zaman da inceleyecegim.teşekkürler.
galen
İlerde sahip olma imkanım olan meslektir. Bakalım bi haber bekliyorum. Gerçekleşirse bi firmada eğitilmek için alınan elaman olarak başlayacağım.
2
tor tor
Herşey gönlünüzce olsun efenim.
galen galen
Sağ ol teşekkürler
lookingforanickname
profosyonel olarak icra ettiğimdir, bazen yazdığınız bir kodla müthiş bir iş tatmini yaşıyorken, bazen çalışmayan o kod sinir hastası yapar rüyalarınıza girer. bir de proje büyüdükçe sadece kod yazmıyorsun; versiyon kontrol sisteminden, bağımlılık yönetme aracına, hata ayıklama aracından, konfigürasyon yönetimine, kod optimizasyonundan, veritabanı normalizasyonuna, kütüphane seçiminden, gerçekleştirme için tasarım kalıplarına, statik kod analizinden, brim testine, sürekli entegrasyondan, tümleşik geliştirme ortamına bir dolu bileşeni vardır. ama genelde yazılımcılarda, proje sürecindeki tüm diğer işlerden çok daha önemli bir iş yaptığı hissi vardır bunu destekleyen de genelde maaştır. zordur ama keyiflidir genelde de hakkınızı verir hatta bu maaşı hakedecek ne yaptım diye düşündüğünüz bile olabilir :) yazılım ya da bilişim sektöründe çalışmayı planlayan arkadaşlarımıza vereceğim tek tavsiye yazılımcı olmak istemiyorsanız bile çok zor gelse de kendinizi zorlayın acı çekin ama öğrenin, hemen pes etmeyin . bir tecrübe : bu sektörde çalışan yazılım bilmeyen yöneticilerin genelde iyi yönetici olsalar bile çalışanları etkilemesi, ikna etmesi zor oluyor.
siyahhanim
Meslegimi çok çok sevmeme rağmen bu işide bilmek isterdim. Maddi olarak değil, devletine milletine global çağda en iyi hizmet türü bu olsa gerek. Hemde gençlerle bildiklerimi paylaşırdim iyi olurdu.
ola
Ülkemizde programcı olmak, hatta coder olmak sanılan durum. Yazılım mimarisi, tasarım, test, dağıtım, bakım onarım gibi birçok uzmanlığı gerektirir. Kod yazmak genelde iş yükünün %30 - 40 oranını oluşturur.
phlipmoris
Yazılım eğitmeni olarak sadece gençlere değil 1 yıl motivasyon sağlayacak herkese tavsiye ettiğim meslek. KPSS'ye çalışır gibi 1 yıl yazılım çalışırsanız yazılımdan para kazanılabileceğine eminim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol