tuvalet

nushirevan
Evin ihtiyaç giderdiğin bir bölümü.

Tanıdık bir ağabey var, zaman zaman hasbihal ederiz. Konular çoğu zaman felsefi çatıda ilerler. Geçen konuştuğumuzda, insanlığın medeniyet yolculuğuna dair şeylerdi. İlk duyduğumda komik gelen, düşününce "hakkaten lan.. sanki.." dediğim bir tespit yaptı. Ona göre insanlık medeniyet yolunda ilerleyişine ateşin kullanılması, tekerleğin icadı, paranın kullanılmasından internetin tesadüfen bulunuşuna kadar hep üstüne koyarak ilerlemişti. Tüm bu yolculuktaki ana motivasyon, insanın öz saygısıydı. Daha iyi bir hayat, daha iyi bir toplum hep bu öz saygıya hizmet ediyordu. İnsan kendini saygıdeğer görüyordu ve daha iyi bir yaşam standardı için sürekli bir mücadele halindeydi. Komik gelen tespit ise şuydu:

"İnsanın medeniyet yolculuğundaki ilk geri vitesi, dışarı tuvaletinden vazgeçip, evin içine sıçmaya karar vermesi ile başladı" (bkz:bgv)

Yatak odasının yanına konumlandırdığı bir odacığa, kendi dışkısını bırakan insanlık, öz saygısını da bu şekilde törpülemiş. Kendinin saygıdeğer olduğuna inancını, bu basit mimarlık hilesiyle kaybetmiş.

Önce güldürüyor, sonra "N'alaka?", nihayet "hadi be.. öyle gibi sanki" dedirtiyor.

Pis bi mevzu ama paylaşmak istedim sözlük.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol