tağut

bilgi bilen ile var
inkar edilmesi gereken.

"dinde zorlama yoktur. çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. o hâlde, kim tâğûtu tanımayıp (inkar eder-yekfür) allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir." bakara-256

allah'ı inkar eden birine "allah var mı?" diye sorduğunuzda "yok." der. tağut'u inkar eden birine "tağut var mı?" diye sorduğunuzda da aynı cevabı alırsınız. eğer hala "tağut var." diyorsanız mesajı tam olarak anlamamışsınız, sözün en güzeline uymamışsınız demektir.

“atalarım ibrahim, ishak ve yakub'un dinine uydum. bizim, allah'a herhangi bir şeyi ortak koşmamız (söz konusu) olamaz (ma kane, imkanın tersi) . bu, bize ve insanlara allah'ın bir lütfudur, fakat insanların çoğu şükretmezler.” yusuf-38

asıl medrese-i yusufiye'den çıkarılacak ders şudur ki insanın allah'a herhangi bir şeyi ortak koşması mümkün değildir.

kur'an her seviyeye göre farklı dersler veren bir öğretmenin kitabıdır. bir taraftan allah'a ortak koşabileceğini sananlara, allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz der (nisa-48), diğer taraftan elçi yusuf üzerinden allah'a ortak koşmanın mümkün olmadığını öğretir. bir taraftan tağut kulluk etmekten kaçınıp allah'a yönelenleri müjdeler (zümer-17), diğer taraftan tağut'u inkar edip allah'a inananların kopmak bilmeyen bir kulba yapıştığını müjdeler (bakara-256) .

zaten allah'tan başka ilah, kendisine ibadet edilen olmadığından allah'ın ortağı olması da tağut'a kulluk etmek de imkansızdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol