sözlük yazarlarının anıları

nushirevan
Bilen bilir, öyle sokak köpeklerinden pek hazzetmem. Ama yavru buldum mu da affetmem :)

bim'in önünde tek ayağı kırık yavru bir köpek gördüm. Öyle acizdi ki kırık ayağına basamıyordu ve tek gözündeki yara yüzünden gözbebeği dışa doğru kaymıştı. Sırtını bim'e dayamış, belli ki ısınmaya çalışıyordu. Alışverişim bitmişti ama kıyamadım, içeri girip bir süt alıp önüne koydum. Normalde kedi köpek sıvı yiyecekleri diliyle çeker. Bu hayvancağız insan gibi hüpletti kaptan sütü. Başını okşayıp uzaklaştım.

Aradan aylar geçti. Akşam caddede yürüyordum. Bir köpeğin bana doğru seke seke geldiğini gördüm. Üstü başı pis, tek gözü kördü. Kuyruğunu sallaya sallaya geldiği için saldırgan olmadığını anladım ama o kadar pis görünüyordu ki hastalık kapmamak için "hösst, hoşşt, braaah!" gibi garip sesler çıkartıp kendimden uzaklaştırdım. Eve gelirken aklıma dank etti. Evet, bu o küçük köpekti. Aynı bacağı kırık, aynı gözü kör.. "Hay salak kafam" dedim.. Köpeklerin koku duyuları çok gelişmiştir, muhtemelen beni o karanlıkta, aylar sonra bile kokumdan tanımıştı ama ben ona köpek çekmiştim.

Ertesi gün aynı yere gidip onu aradım. Ertesi gün ve ertesi gün. Belki 2 hafta oldu gözlerimin onu araması. Nihayet kızımı hastaneye götürürken yolun kenarında soğuktan donarak ölmüş halde buldum. Boğazım düğümlendi, vefasızlık etmişim gibi hissettim. İnsanız diyoruz da hayvanlardaki vefanın 10'da 1'ine sahip miyiz bilemiyorum sözlük.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol