squid game

nushirevan
netflix platformunda yayınlanan, suç ve gerilim temalı bir güney kore dizisi. Türkçe karşılığı kalamar oyunu. Güney korey'e has bir çocuk oyununun adı.



Ekonomik ve sosyal alanda bitik 456 kişiye özel bir davet gelir. Davete göre, eğer oyuncu 6 oyunu kazanırsa astronomik bir ödül kazanacaktır. Güney kore kültürünün basit çocuk oyunlarıyla sınanan oyuncuların bilmedikleri şeyse, kaybettiklerinde bunun karşılığının ölüm olacağıdır.



Oyuncular, birbirinden zorlu oyunları kazanmaya çalışırken, bir yandan zamanla bir yandan da birbirleriyle mücadele etmek zorunda kalacaklardır. Her ölümün ardından artan ödül, oyuncuları ahlâki olarak da değiştirecek ve içinden çıkılmaz durumlara sokacaktır.



"Bu koreliler işini biliyor abi ya" diyeceğiniz türden bir gerilim serisi. Çoğu zaman dram yönü de oldukça ağır basıyor. Görenler için de dünyadaki sistemlere yönelik alegorik bir anlatım sağlıyor.

Puanım: 7/10
mahur
Dünyanın bir oyun olduğunu seyircilere hatırlatmaya çalışan dizi. İnsanı kazanmak uğruna neler yapabileceğini ne kadar ileri gidebileceğini sorgulanıyor. İzlerken Karakterlerin yerine kendinizi koymadan yapamıyorsunuz. Karşıdan ben olsam asla öyle yapmaz veya böyle yapardım demek kolay olmasına rağmen iş kendimize gelince ne kadar da haklı olduğunu görmek için kendimize birçok neden bulabiliyoruz. Karşıdan konuşması kolay. Karekterler doğru yolu acı bir şekilde yaşayarak öğrenirken neyin daha önemli veya ne kadar önemli olduğunu aynı zamanda kendi benliklerinde bulmaya çalışıyorlar.
mavikaranlik
şu sıra gündemden düşmeyen bir yabancı dizi. açıkçası bir anda böyle parlayan dizileri izlemek için final yapmalarını bekliyorum. fakat bu da spoiler yememize neden olabiliyor. Bu nedenle listeme eklediğim, yakında daha fazla tadı kaçmadan başlamak istediğim doğru.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol