sabah uyanıldığında ağızda oluşan bok tadı

ogea
gece yatmadan önce listerine ile gargara yapıp yatarsanız, sabah kalktığınızda ağzınızda kötü koku olmayacaktır. ayrıca kahvaltıdan sonra da bu işlemi uygulayın. böylece gün içinde ağız kokusu olmayacaktır.
poset
Sigara içen insanlarda daha çok görülen bir durumdur. Ağız bakımının yetersizliğinden beslenme düzenine kadar birçok nedeni vardır. Ağzınızı çamaşır suyuyla yıkasanız dahi o tat kaybolmayabilir.En iyisi zengin ayaklarına yatın evden çıkmadan 2 yeşil zeytin bir yudum portakal suyu en iyi yöntemdir kanımca
sax endhoven
Çürük varsa eğer (ki genellikle vardır) veya diş eti rahatsızlığı varsa, geçici çözümlerle uğraşmak yerine dişçiye gidip rekteve ettirmek en verimli çözümdür kanımca.
neverhide
herhangi bir nedenden ağzınız açık uyuyorsanız olabilecek durum. burnunuzda et, dişinizde çürük ya da diş taşı en büyük etkenleridir. ha tabi bir de günde iki kere dişiniz fırçalayıverin.
corpora arenacea
Ağız hijyeninin kötü olduğunu gösterir. Bahsedilen konu anaerobik bakterilerin neden olduğu kokudur ve evet gerçekten bokta da aynı özellikteki bakteriler vardır. Tad duyusu da kokuyla tamamlanan bir duyudur. O yüzden var olan bir antitedir bu tad. Aynı zamanda diş taşları da diş eti kanamasına sebep olarak ağzı kan kokutur ve bu kan da bakteriler tarafından işlenerek benzer bi tad bırakır.

Öneriler: bir diş hekimi muayenesinden geçiniz, diş ipi kullanınız ve günde en az 2 kere dişlerinizi fırçalayınız. Diş fırçalamayı diş hekiminizden öğrenininz. Çünkü doğrusunu bilmiyorsunuz.
mercar
sakin bu kokuyu gecirmek icin gunde defalarca agzinizi (bkz:listerine) gibi agir kimyasallarla calkalayip florasini bozmayin. gece dis fircalayip yatilarak azaltilabilecek sorundur kendisi.
zeplin
muhtemelen akşam uyumadan önce dişlerin fırçalanmamasından kaynaklı oluşan durumdur. ayrıca gece kahve veya sigara içilmişse normaldir.
sff
Sabah ve akşam dişini düzenli fırçalar isen . arasıra da listerin tarzı şeyler kullanırsan hiç bir şey kalmaz.
ha sigarayı bırakırsan daha daha etkili olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol