limonlu kek

mahur
limonla yapılan bir kek cesidir. Özellikle yaz günlerinde limonun ferahlığı sayesinde enfes tadı olur. Ben en çok ıslak kek gibi limon ve şeker karışımın döküldüğü limonlu keki severim. merry berry'nin limonlu kekini ısrarla tavsiye ederim. Daha iyisini yemedim. Ingilizler bu kek işinden iyi anlıyorlar.
merdumgiriz
Birkaç sene öncesine kadar tadını hiç mi hiç sevmediğim kek. Bir tadı olup olmadığı konusunda da emin değildim hatta. Çünkü yerken hiçbir aroma alamıyordum. Bildiğimiz sade kek gibi bir şeydi benim için. Taa ki bir gün kendim yapmaya karar verene kadar.

Limona aşırı düşkünken limonlu kekle aramızın limoni olmasına gönlüm razı değildi. Buna bir çözüm yolu bulmalıydım. Ben de çareyi kendi tarifimi yazıp uygulamakta buldum. Klasik kek hamurumu oluşturduktan sonra içine limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kabuğu soyulup çekirdekleri ayıklanmış minik limon parçaları eklemiştim. keki fırına vermeden önce de üzerini ince limon dilimleriyle süslemiştim. Bu da bir sonuç vermezse artık pes edecektim. Kekin içine bir limon ağacını kesip atmadığım kalmıştı çünkü.

Neyse ki tadı beklediğimden de güzel olmuştu. Hem de çok çok çok güzel. Limonlu kekle arası limoni olan limonseverlere tavsiyemdir. Bir de böyle deneyin.
1
nurse nurse
Kulağa çok güzel geliyor
leyyal
Lisede bir arkadaş efsane güzel yapardı, sonra sonra evde de yaptık birkaç defa. yalnız o değil de popkek'in limonlusu da muhteşem. yapay, tatlandırıcılı, aroma verici var içinde tamam da.. ağzım sulandı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol