katlanamadığınız davranışlar

homicidial
Denemeden, çabalamadan daha işin başından vazgeçenler.
Emrivaki yapanlar
Sahte tavır takınanlar
Taklitçiler
ilgi çekebilmek adına çeşitli maymunluklar yapanlar
Popüler kültüre göre giyinenler, okuyanlar, izleyenler vb. şeklindedir.
nushirevan
Misafirlerin sus pus 7 saat 5'e 10 kalas gibi oturduktan sonra, giderken apartman boşluğunda muhabbeti koyulaştırması, bi türlü gidememesi, Allaha ısmarladıklaşması, tekrar gelin bunu kabul etmeyizden, "bi yemek yiyeydiniz yanına koyim"lere kadar söylenmeleri, o sensörlü ışığı defalarca yakıp söndürmesi, ışık hızıyla çıkarılan ayakkabıların zamanın göreceliliğini sorgulatırcasına yavaş giyilmesi ve evin sümüklü çocuğunun giderayak şirinmiş gibi tekrar öpülmeye çalışılması, o sırada misafirlik boyunca odasından çıkmayan çocuğun belki tatlı artmıştır diye mutfağa giderken yakalanmasından mütevellit utanması ve bi türlü o "bay bay de ablaya" komutuna cevap verememesi, annesinin "utandı utandı" diyerek sahte sırıtışları, o sırada apartmanın dedikodudan sorumlu istihbarat ablasının karşı delikten bakıyor oluşu, misafirler arabasına binerken kontra dedikoduların, adam gömmelerin konuşulması... doluyum sözlük.. söyletme daha..
serendipity
Sessiz bir ortamda çalışmaya çalışırken (mesela kütüphane, ofis) aniden beliren veledin çığlık sesleri, dışarıdan gelen marketçi Riza amcanın “sulu sulu Finike portakalı” yankıları, yanında oturan stajyerin konuşurken azı dişler arasında tuttuğu ama konuşması bitince “cak, jack” arası minvalde ses çıkartan falım sakızı şapırtısı, sevmediğim müzik tarzında kırmızı Işık'ta takılı kalan orta halli arabasında hava atmaya çalışan ama havasını yediklerimin havasının İngiliz asaletinde olduğunu düşünen züppelerin o bad sesleriyle o çirkin şarkılara eşlik ettiği o yine muhteşem anlar!
Tam bütün bunlar bitti derken seçim geldi tüm sene hizmet etmeyip son haftalarda blaze ile her yeri delip çalışma ve hizmet görüntüsü vermeye çalışan belediyelerin ve belediyeciliğin kötü seslerinden artık muzdaribim.
Kötü sesleri sevmiyorum, çalışırken hiç sevmiyorum. İyi ki sevmiyorum ama sürekli katlanıyorum!
nushirevan
hastanede birbirine bağlı teneke bankta otururken; bankın diğer ucundaki şişmanın, çok beklediğinden mitevellit dizini yukarı aşağı titretmesi ve akabinde -bağlı olduğumuzçün- benim de titreşmem..
nushirevan
uçakla yolculuk etmeden önce elektronik cihazlarla ilgili yapılan anonsta "telefonunuzu uçak moduna alın ve kapatın" diyor. niye "ve" kullanıyorsun kadın? "veya" demen gerekmiyor mu? uçak moduna aldıysam telefonu niye kapatıyorum? hadi kapatmak durumundayım, kapatmadan önce niye uçak moduna alayım la?
mahur
Sohbet ederken güneş gözlüğünü çıkartmayalar. Yolda karşılaştınız diyelim canı konuşmak da istiyor ama gözleri görmeyince hiç yapamıyorum, olmuyor. samimiyetsiz geliyor, karşıdaki ne derse desin. Ya bir merhaba de devam et, yada çıkart gözlükleri konuşalım.
Trt sanatçısı ses tonunu taklit edip hiç de beceremeyip konuşmakta ısrar edenler,
Kendine bakmayıp başkasında kusur arayanlar,
hesabı hep sana yıkmaya çalışanlar,
nereye gittiğini, pazardan ne aldığını, kimin gelip kimin gittiğini gözetleyen komşu teyzeler,
Bir ikramda bulunduğunda bu kadarcık mı, daha yokmu diye yüzsüzleşenler
Çocuğunuza yedirmek istemediğiniz yiyecekleri bile bile ısrarla eline tutusturanlar...
maskenin altından sigara yakmaya çalışırken koronavirüs muhabbeti yapanlar.
merdumgiriz
Yapmak istemediğim bir şey için ısrar edilmesi. Çocuklar söz konusu olduğunda sabır eşiğim daha yüksek olabiliyor ama koca koca insanların çocuklaşıp canımdan bezdirene kadar diretmelerine tahammül edemiyorum. Hele bir de samimi olmadığım bir kişinin ısrarına maruz kaldıysam... Aman ayıp olmasın, aman kırılmasın diye söylenen içten sövmeli, dıştan gülümsemeli "tamam"lar tüketiyor ruhumu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol