hasan sabbah

kisiselbakim
Hasan Sabbah, Nizam-ı mülk ve Ömer Hayyam. bu üç büyük tarihi karakterin ismi tüm hikayelerde birlikte anılır. hatta aynı okulda eğitim aldıkları da iddia edilmektedir. ( bazı tarihçiler aralarında yaş farklılıkları nedeni le okul iddiasını kabul etmese de. aynı devrin adamları olması. 11-12. y. yılın ne kadar muhteşem bir dönem olduğunu gösteriyor. )

Ömer şiiri , Nizam siyaseti, Hasan da ihanetin ardın baş kaldırışı tercih ederek dünyaya Assassin ( Suikastçi ) terimini kazandırmış ve dinin insanlar üzerinde nasıl bir ''afyon'' etkisi yaratabileceğini uyulamalı olarak göstermiştir.

En yakın arkadaşı ve aynı zamanda en büyük düşmanı olan Nizam-ı mülk, bu baş kıldıranın temelini oluşturmuştur.

Kısaca hikayesi şöyledir.
Nizam dan gördüğü ihanetten sonra İsmaili inancını kendisine hedef seçmiş ve Selçuklu karşısında ezilen bu cemaatin üyelerini kendisine ait birer canlı ölüm makinalarına dönüştürmüştür.

İnancı kuvvetli İsmailli gençlerinin,verdiği afyon ( haşhaş ) ile zihinlerine girerek , kendi yarattığı yapay cennette huriler ile karşılamış ve ''cennetin anahtarı''nın kendisinde olduğuna inandırmıştır. ( ki tarihçilerin üzerinde karar kıldığı nokta, Hasan bir ateisti yada en azından dinsizdi )

Yukarıda ki örnekte de görüldüğü gibi. Din yüzyıllardır insanların Afyonu olmuş ve en büyük dinsizler tarafından Silah olarak kullanılmıştır.

peki şuan bizde değişen ne ? hiç bir şey. daha 2 yıl önce gördük. Feto tarafından bu insanların nasıl birer acımasız silaha dönüştüğünü. aradan geçen koca bir Bin yıl ve sıfır ilerleme. Allahım sen bize akıl ver.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol