hap yutamama sorunu

mavikaranlik
istisnasız muzdaribi olduğum sorun. genellikle bu problemi bildiğim için en az 3 tane tablet ile deniyorum. min. 2 tanesi boşa gidiyor çünkü. ayrıca bu sorundan muzdarip olan kişilerin iğne korkusu yoktur, imkanı var ise aynı hapları iğne olarak vurdurmak her zaman için tercih sebepleridir.
nurse
Sorun kelimesini hakkıyla yerine getiren bir durumdur. O tablet nekadar küçük olsada yutamıyorum. Yutamadığım yetmiyormuş gibi bazen dilimin altına veya yanağımla dişimin arasına sıkışmıyor mu. Sıkıştığı yerden çıkarana kadar tüm ağzıma o acı tat yayılıyor. Şifa mı bekliyorum o tabletlerden yoksa sınav mı oluyorum bilmiyorum .
serendipity
Genellikle doktor ile girilen pazarlık sonucu doktorun kazandığı sorunsaldır. Zira benim gibi daha önce boğulma sorunu yaşayan insanlar boğazına Ne kaçarsa kaçsın nefessiz kalacakları düşüncesi yüzünden minicik sorun en büyük sorun haline gelmektedir. En ufak hastalıkta “hap verilmesinde yerine şurup yahut iğne Hatta ameliyata” dahi razı iken küçücük hap diye yutturulan, futbol topunun onda birine denk gelen büyüklükteki hapları yutacak daha doğrusu yutamayıp küçük dilinde kalıp nefessiz kalacağı korkusunu beraberinde getiren acı sondur. Sonuç olarak o hapın muadili iğne yahut şurup benzeri tedavi yöntemi yoksa tüm olasılıklar göze alınır, en az birkaç saat “o hapı Ne yapsam da bir çırpıda yutsam!” Pazarlığı ile beyin bulanıklığı yaşanır, en nihayetinde zehir olan o hap çiğnenerek, atomik birim yapı taşlarına kadar bölünerek yutulur, bir sonraki hap yutma merasiminin hüznü sarıverir bir anda.
mahur
Bir arkadaşımın akalazya hastalığının ( mide ile yemek borusunda bir nodülden dolayı oluşan tıkanma ) sonucu en ufak bir yemekten tıkamaktaydı. O kadar kötüleşti ki yemek (mama şeklinde) yemegi birakin boğazından su bile geçmez olmuştu. Teshis koyulamadigi icin uzun bir sure bu hastalikla yasadi. Cok ama cok zayifladi. Buji ve balon patlatma gibi garip terimleri olan iki ameliyat geçirdi ve zamanla daha iyi oldu. Ama hala ufacik seylerden arada tıkanır, kusar. Hap içmek başlıbaşına bir sorun. Kapsülleri ne kadar cok acı olmasına rağmen açıpta içer.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol