gereksiz antibiyotik kullanımı

mahur
Kucuk yaşlarda dişleride mahveden uygulamadır. Bazı ebeveynleri ikna etmek oldukça güç. Çocuklarının ateşlerini düşmediginden sikayet ediyorlar. Hakli olabilirler Bazı çocukların bünyeleri aşırı hassas olduğu için sık sık yüksek ateş görmek mümkün. Ama bu kısır döngü ne kadar çok kimyasal alırsa bünye bir daha ki hastalığa o kadar yenik ve hazırlıksız olarak başlıyor. Ateş düşürücülerin zararları deseniz çok ayrı bir durum. Ateşi doğal yöntemlerin hepsini denedikten sonra en son çare olarak antibiyotikler tercih edilmeli.
nurse
Antibiyotikler Bakteriyel rahatsızlıklarda Sağlığın geri kazanılması açısından büyük önem taşır. Genelde 3 gün içinde hastalık belirtilerini ortadan kaldırmaya başlar. Yanısıra böbreklere ve bağışıklığa verdiği zararın haddi hesabı yoktur. Tab verdiğimiz hasarı birebir görmeyince inanmıyoruz. Acaba böbrekde göz gibi dışarıdan bakıldığında görünen bişey olsaydı ilaç kullanımı bu kadar yaygın olur muydu? Yada insanoğlu 50li 60lı yaşlara gelince diyalize bağlanacağını bilseydi bu kadar ilaç tüketmeyi alışkanlık haline getirirmiydi?

Eşimin dedesi ilaç kullanımında tavan yapmış bir insandı. Diyalize başlanmış olmasına ragmen günde 2-3 ağrı kesici atardı. Bizde çözümü bir ilaç şişesini boşaltıp içine bonibon şekerler koyarak bulmuştuk. Bu ilaç artık fayda etmiyor dediğinde bir başka şeker türüne geçerdik.


Ben kesinlikle antibiyotik kullanılmaması taraftarı değilim. Ama kesinlikle kan tahlili yaptırmadan, doktora muayene olmadan antibiyotik kullanılmaması taraftarıyım. Geçenlerde kızıma1 hafta antibiyotik kullandık ateşi düşmedi. 7. Günün sonunda vücudunda kırmızı lekeler döküldü ve anladıkki çocuk (bkz:6.hastalık) geçiriyor yani viral bir enfeksiyon, yani antibiyotiğin hiç bir etkisi olmaz. Bazen gribal enfeksiyon geçiriyoruz ve antibiyotiğe rağmen iyileşmiyoruz çünkü geçirdiğimiz enfeksiyon bakteriyel değil viral. Bulaşıcılığı daha hızlı fakat tedavisi daha zor. Böyle durumlarda semptomlara yönelik tedavi uygulanır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol