etli ekmek

dilhun
Bunun başlığının açılmamasına çok şaşırdım. Bu müthiş lezzet Konya'ya aittir. İnce hamurun üzerine koyulan sebzeli ince kıyım et ve fırına verilerek yapılır. Her ne kadar Kastamonulular etli ekmeği sahiplense de bu lezzet bence Konya'ya aittir. Zaten ilk akla gelen de Konya'dır.

naama
Etli ekmek adı altında hem Kastamonu'da hem de Konya'da birbirinden apayrı iki güzel tatta ve iki farklı şey yedim. Bakmayın isimlerinin aynı olmasına ikisi aynı şey değildir, Konya'da yapılan daha çok pideye benzer (üstü açık olan pideye, kır pidesi demedim dikkat edersen) , Kastamonu'da ise daha tarifsizdir.
Konyalı arkadaşlar kızmasın ama bence etli ekmek özel bi şey ise o Kastamonu etli ekmeğidir.
Kastamonu etli ekmeği ince hamurdan yapılır dolasıyla çok daha az doyurucudur en büyük eksikliği budur.
defty
Balonlar balonu bir iç anadolu yiyeceği. Kıymalı pide ile lahmacunu karıştırıp yemek diye ortaya atmışlar, utanmadan bir de isim vermişler. Ayrıca etli de değil kıymalı.. Konya yemeği olarak geçmesine rağmen işletme sahipleri ekseriyetle karamanlıdır.
kerim
İçinde çeşitli baharatlar, sebzeler, kıyma veya kuşbaşının ince açılmış hamurun üzerinde kara fırında pişirilerek kızarmış bir şekilde servis edilen etliekmek, Konya'ya ait güzel bir damak lezzetidir.

Konya üzerine yürütülen kara propagandalara teslim olmuş ipotekli zihinlerin Konya'mıza ve Konyalılara karşı bitmez tükenmez bir kin ve nefretleri vardır. Gerici, yobaz ve aşırı dincilikle itham edilirken yerli lezzetimiz olan etliekmek dahi es geçilmemiş ve “etliekmek kafalı” olmakla itham edilmişizdir.

Konya'nın ekmeğini yiyip suyunu içtiği halde utanmadan arlanmadan kösele gibi yüzleriyle bu şehre hakaret etmekten de vazgeçmeyenlere dikkatle baktığınızda önemli psikolojik problemler yaşadığını görürsünüz!

Peki, Konyalı ne yapmış diye bakalım? Konya her türlü dayatma ve baskıya karşı milli ve manevi kimliğini muhafaza etmiş güçlü bir arka planı olan şehirdir. Tarihin her döneminde olduğu gibi cumhuriyet döneminde İslami değerlere sahip çıkan insanlara destek olmuş, 15 Temmuz'da meydanları doldurarak vatanına sahip çıkmış bu şehrin insanları neyi yapmadı ki “etliekmek kafalı” gibi seviyesiz söylemlere yakıştırılıyor. Benim anladığım Konya'nın ve Konyalıların yaptıkları her zaman hakikatin savunucusu olmak dışında bir şey yoktur. Etliekmek kafalılık bu ise evet biz etliekmek kafalıyız! Bu arada etliekmek faydalı ve besin değeri yüksek bir besindir. Böyle söyleyenlere de tavsiyem, hemen bir pideciye gidip kendilerine etliekmek siparişi versinler. Böylece hem karınları doyacaktır hem de zihinsel gelişimleri için ciddi bir adım atacaklardır. İçinde çeşitli baharatlar ve sebzelerle kıyma veya kuşbaşının ince açılmış hamurun üzerinde kara fırında pişirilerek kızarmış bir şekilde servis edilmesi Konyalıların zeki olduklarını göstermektedir.
lookingforanickname
kastamonu usulü olanının gözlemeden farkını bilmediğimdir, fakat bakırköy sahile giderken bir kastamonu mutfağı olan abdülkadir adlı restoranda pastırmalı olanını çok başarılı bulmuştum, muhtemelen ismi de pastırmalı ekmekti

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol