dumbo

mahur
Yönetmenliğini tim burton'un yaptığı fantastik macera karışımlı 2019 yapımı bir film. Bu filmin tam 170 milyon amerikan dolarına sahip bir bütçesi var. Yazık o paraya kaç asgari ücret eder bilmiyorum ama çok fazla olduğu kesin. Amerikalıların ziyan edecek çok fazla parası var. 353 milyonda gişe hasılatına sahip. Çok şaşırtıcı bir durum.

tim burton'dan bahsetmek gerekirse birçok güzel filmi var; makas eller, alice harikalar diyari, beterböcek, hayalet süvari, charlie'nin çikolata fabrikası, büyük balık. Bunlardan en az birkaçını duymuşsunuzdur. Bu listeye bakınca oldukça iyi filmler ve bu yüzden beklentimde olumlu yöndeydi. Parada çok olunca, kostümler dekorlar oldukça başarılı, oyuncular desen hepsi ünlü, bilindik başarılı oyuncular. Ortam herşeye müsait ama yinede olmamış malesef.


Dumbo yavru bir fil. Ismini annesi jumbo'nun isminin bir kaza sonucu dumboya dönüşmesiyle alıyor. Dumbo ingilizcede aptal anlamina geliyor. Dumbo doğuştan kocaman kulaklara sahip. Bu yeteğini uçma yönünde kullanır. Filleri ucuran zihniyet ileride kim bilir daha neler yapar, hayal bile edemiyorum. Biz bir deveye hendek bile atlatamazken alalem filleri uçuruyor. Neyse Film işte, diyelim geçelim. Uçmasına uçar, birde üstüne kız bindirince işler değişir. 200 dakikadan bile fazla ve bir cocuk filmi. Çocuklar için çok ama çok uzun olduğunu düşünüyorum. Para için yapılmış, içinde hicbir eğlencesi olmayan sıkıcı bir film. Ama bizim çocuklar beğensede yarısına kadar izleyebildiler. Çocukların yanında biz anne babalarında filmleri izlediğini film şirketlerine söylemek lazım. Hakikatten yazık bize ve tekrar söylemek istiyorum: Yazık o paraya, harcanan emeğe.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol