dizi sürelerinin uzun olması

muskulpesent
bu sürelerden hem oyuncular hem izleyiciler şikayetçi fakat tv kanalları ne diyorsa o oluyor. sebebi de dizi maliyetlerini karşılamak için reklam almaları gerektiğiymiş.
mavikaranlik
ülkemizde problemdir, aslında gerçekten çok başarılı diziler çıkartabilecek kapasitemiz olsa dahi bu süre problemi yüzünden gerilere düşüyoruz.
yalinayakkirkayak
Ülkemizdeki dizi sektörünün bence en büyük sorunudur. Dizi süresi uzun olduğu için gayet güzel başlayıp, senaryo saçmalamasından bir sürü çöp olan dizi var. 3 saati doldurabilmek için yazılmış gibi resmen senaryolar. Oyuncular her yeni bölümde daha çok role alışıp, o kişiliğe bürüneceği yerde gitgide uzaklaşıyor rolden bazı dizilerde. Yorgunlukları, stresleri cabası. Acilen el atılmalı. Sonra ne oluyor? (bkz:Tükenmişlik sendromu)
sectumsempra
Leyla ile mecnun dizisinde sıkça değinilen konu. Ve haklılar da. Önceleri diziler 40 dakika ile 1 buçuk saat arası uzunluğundayken şimdilerde 2 saati geçen diziler var. Yazana da oynayana da bölümü yetiştirene de tebrikler
merdumgiriz
Boş bakışma ve gereksiz konuşmaların sebep olduğu durum. Bu yüzden olay akışı diye bir şey yok bizde. Olay akmıyor, düğümlendiğiyle kalıyor. Tek bölümde yaşanması gereken olaylar 3-4 bölümde ancak gerçekleşebiliyor. Günlerce yeni bölüm yayınlansın diye bekleyip gelecek haftayı iple çekiyorsun, tüm bölüm tek bir gün üzerine kurulu olduğu gibi o günde de kayda değer hiçbir şey yaşanmamış oluyor genellikle. Bu nedenle sevdiğim yerli dizi sayısı çok çok az. Ama "beterin beteri var" derler ya. O yüzden pek bir şey diyemiyorum şimdi.

Beterin beterini merak etme gafletinde bulunanlar için:

kanal 7 Hint dizileri

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol