diyet

anach-tavuk
Diyet; beslenme düzeni bir nevi günlük yakacak alım işidir. Sadece zayıflama için değil; kilo almak isteyen, karaciğer- böbrek hastası,, kalp ve şeker hastaları, gebe ve emziren anneler, sporcular- işçiler, herkes... insanın yaşadığı her yerde ve her koşulda var olacaktır.
Haa bir de diyet, diyetisyen eşliğinde güzeldir. Saçma sapan köşe yazıları ve kitaplara kanarak diyet yapmak başarısızlık ile sonuçlanır. Misal; bikini diyeti, Dukan diyeti, İsveç diyeti, patates diyeti, taş devri..
mosii
Diyet deyince aklımıza sağlıklı ve dengeli beslenme gelmelidir. Çünkü diyet kelimesi esasen beslenme biçimi anlamına gelir.
Fakat bizim toplumumuzda bu kelime; içerisinde çok kısıtlı besinlerin olduğu, kısa sürede kilo vermemizi sağlayan ve yapılması oldukça zor olan anlamında kullanılır.
nushirevan
Evde tutulması gereken rejim. Dışarıya çıkacaksan diyeti boz da öyle çık. Hayır her çay ikram edilen yerde "şeker zehir.." muhabbetinden de, yanına gelen ikramlıkları kibarca reddettiğinde "diyette misin" sorularından da gına geldi. En sonunda "sağlığım için diyetteyim, ikramınız için teşekkür ederim ama almayacağım" yazılı bir dövizle dolaşacağım. Diyette olanın yanında diyet muhabbetine girmeyin bilader.. Zaten zor idare ediyoruz bi de bütün gün yok öyleydi yok böyleydi bık bık..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol