dark

nushirevan
2017 alman yapımı gizem ve fantastik türde bir dizidir. almancaya rağmen kısa sürede bağımlılık yapar.



Kendi halinde bir kasaba olan Winden'da bir çocuk ardında hiç bir iz bırakmadan kaybolmuştur. Çocuğu bulmak için harekete geçen kasaba, ikinci bir çocuğun kayıp vakasıyla sarsılır. Hiç bir sonuç alamayan polisin yanında, kasabadan birkaç kişi de olayı kendi çapında sorgulamaya başlarlar. Farklı yollarla keşfedilen gizemler, onları kasabanın geçmişi ile yüzleştirecektir. Artık akıllardaki soru çocukların nerede olduğu değil, hangi zamanda olduğudur..

33 yıl ara ile 3 farklı zaman diliminde sürüp giden hikaye, gizem katmanları arasında bilim ve din üzerine sorgulatıyor. Karanlık havası ve melankolik karakterleri de bu gizemi daha da derinleştiriyor. Eğer karakter çokluğu, zaman yolculuğu ve paralel evren teorileri arasında karmaşa yaşamam diyorsanız kaçırmayın derim.

mahur
alman bilim kurgu gerilim dizisidir. Şöyle düşünüyorum ki senarist bu dizinin senaryosunu sayfalarca yazıp, bitirdi. Tam yapımcıya seneryoyu uzatırken elinden düşürdü ve tüm sayfalar numaralandirmadigi için karıştı ve düzeltmeye fırsat bulamadan yapımcıya götürmek zorunda kaldi. Aradaki bosluklari zaman yolculuğuyla da konuya bağladı. karmakarışık hayatlar. Kim kiminle nerede ne zaman gibi soruların cevabına hemen anlamak mümkün olmuyor. Hangi kafayla yazıldığı hiç belli olmayan müthiş bir dizi. Dizi şimdilik iki sezon ama sezon sonunda mutlaka üçüncüsü geleceği son derece açık. Zaten ikinci sezonunda sonunda tam kim kimin annesi, babası halası, yengesi derken dizi bitti. Üçüncü sezona baslamadan once tekrar birinci bölüme dönmek isteyeceginize eminim. Hikâye baş kahramanı jonas'in etrafında dönüyor. Gelecek, geçmiş; geleceğin geleceği ve geçmiştende geçmiş gibi birçok zaman mevcut. Kader ve zaman bir döngü içinde kafanızı allak bullak etmekte.
mahur
27 haziran 2020 tarihinde son sezonu başlayan dizi. Aynı zamanda hem başlayıp hem bitiyormuş. Öyle birşey işte. Pek anlatamadim ama izleyenler ne demek istediğimi az buçuk anlamıştır. Yine kafamızı allak bullak edip bırakacaklar gibi duruyor.

nushirevan
3.sezonu ile beynimizi pelte eden dizidir. Zaman yolculuğu, standart dizi izleyicisi için zaten anlamakta zorlanacağı bir konuyken, araya paralel evrenler fenomenini de dahil ettiler. "Bu kadarını anlayabilirler, daha da zorlayalım" demiş olmalılar ki aynı kişilerin farklı zaman ve farklı evrendeki hallerini bir araya getirerek ortaya 6 tane aynı kişi çıkartarak, kimin dünyası hangi zamanda sorularıyla zaman ve mekan mevhumundan izleyiciyi soyutlatmıştır. Aynı kişiliklerin, farklı zamanlarda, farklı evrenlerdeki versiyonu yetmiyomuş gibi bi de bunların dönüşmüş başka kişilikleri ile hepten çorba olmuş bir dizi ile karşı karşıyayız. Benzer bir deneyimi lost bize sunmuştu ama oradaki hikaye örgüsündeki mantık hataları dark'ta yok Allah'tan.. ilmek ilmek örülmüş senaryo belli ki. İlk sezonda izlediğimiz detayların, hikayeye katkı verecek şekilde 3.sezonda nüans olarak karşımıza çıkması tesadüflerle açıklanacak şey değil. einstein bu rosen köprüsünü görse ogs'sini hgs'sini kombine öder, çıkar üstüne "şampiyon başakşehir" bayrağı asar, kendini zamanın sularına bırakırdı.

finalde thanos'un parmak şıklatmasına bağladılar. Bizim ikili melek oldu iyi mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol