covid aşısı

mavikaranlik
ülkemize 11 aralıktan sonra gelmesi beklenen aşı. internet dünyasında pek çok komplo teorisini de beraberinde getirmiştir.
sizlerin de tercihini öğrenmek adına sözlük girişlerinde anket karşınıza çıkacaktır, cevaplama sağlayabilirsiniz.
1
nushirevan nushirevan
Reklam zannedip köşeden kapattım, bi daha da çıkmadı müdür 🤔
nushirevan
Kesinlikle olacağım aşı.

Bundan 10 yıl önce yurtdışında domuz gribi aşısı oldum. Ne zombiye dönüştüm, ne tomografide beynimde çip çıktı. Hastalıklar laboratuvarlarda üretiliyor ve yayılıyor. Para kazanmak için, tedavisi de aynı laboratuvarda üretiliyor. Bir aşı şirketi bu sayede dünyanın en zenginleri arasına girdi bile. Hastalıkları kapıp tedavisini kabul etmeyen varsa buyursun çeksin sıkıntısını. Hatta benim teklifim şu:

ücretsiz aşıyı olmak istemeyenlere; bu isteklerinin kabul edilmesi halinde, bundan böyle korona tedavisi için görebileceği tüm sağlık hizmetlerini ücretli alacağına dair bir sözleşme imzalatılsın. Öyle ya, sipariş ettiği aşıya güvenmediğin sağlık hizmetlerini, hasta olduktan sonra sırf sosyal medya gazına geldin diye meşgul mü edeceksin?

aşı; sizi çipli, teknoloji bağımlısı zombilere çevirmeyecektir çünkü bunu yapmak için para harcamalarına gerek bile yoktu. Ellerinde yıllardır televizyon ve internet, zaten var.
gulurkensandalyedenduseneksicininkafasindakibere
An itibarıyla 2. dozda beni yataklara düşüren aşıdır. Covid'in sadece fragmanıymış. Vücudum nereye değerse canım acıyor, kolumu kaldıramıyorum, aşırı bir hassasiyetim var ve vücudumda bir ağrı dolaşıyor. Kimseye söyleyemiyorum çünkü babam "icat çıkarma, olmayanları korkutursun." dedi. Ben icat çıkarmadan bayılmaya gidiyorum. Profilim sizlere emanet.
2
nushirevan nushirevan
Geçmiş olsun sayın yazar. Yan etkilerin görülmesi aşının tuttuğunun bir göstergesi deniyor. 2-3 gün sıkıntı çekersiniz maalesef
gulurkensandalyedenduseneksicininkafasindakibere gulurkensandalyedenduseneksicininkafasindakibere
Çok teşekkür ederimm. Tuttuysa çekerim sorun yok :d
waftiss
Olanları bencil yapan aşıdır. Bu aşı olmayanlar şöyle böyle olsun diyenlerin çoğu (halen bu kafalar var) zamanında "akraba evliliği yasaklansın / akraba evliliği yapanların SGK kesintisi olsun , çocuklarında oluşan hastalıklar SGK kapsamından çıkarılsın" diyen tiplerdi. Aşı olabilmemiz için devletin halk olarak bize güveni sağlaması lazım. Sanki hayatlarımız çok mükemmel ya...
mahur
Komple teorilerine bayılan güzel ülkemin içine düştüğü hatta bazılarının boğulduğu kuyu misali tartışmayı zamanın vereceği bilimin nimeti.
Bu konu hakkında kısaca gerçek ve ölümle biten hikayeyi paylaşmak istiyorum. Kırkbeş yaş civarı, erkek ve kalbinde problemleri olan bir yakınımız doğal hakkı olan aşı olmayı reddetti. Bir süre sonra koronavirüse yakalandı. Doktorların verdiği ilaçlar insanı daha da hasta ediyormuş dedikoduları yüzünden hastahaneye gitmeyi ve ilaç Almayı da reddetti. Artık ayağa kalkamaz duruma geldiğinde komşular zoruyla ambulans çağrıldı ve hastahaneye kaldırıldı. Ama yoğun bakım ünitesinde olmayı da reddetti. İmzası olmadan alınamıyormuş. İyice ilerleyen hastalığı normal ilaçlara tepki vermedi ve daha da ağırlaşınca doktor müdahalesiyle yoğun bakıma alındı ve artık çok geç kalınmıştı. Bu insanı korku, güvensizlik cahillik ne derseniz deyin o öldürdü ama asla koronavirüs değil. Böylece çalkantılı hayatı güzel bir kapanış gerçekleştirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol