kur'an-ı kerim

can
Kuran, KURAN: İslam'ın kutsal kitabıdır. Arapça bir sözcük olan “kuran”, okumak, ezbere okumak, bir araya getirmek anlamına gelir. Arapça olan ve 114 surede toplanmış 6200'ün üstünde ayetten oluşan Kuran, Hz. Muhammed'e peygamberliğin verildiği 610'dan 632'deki ölümüne kadar parça parça indirilmiştir.
alagoz
Kur'ân, ilim ehlinin doymadığı, aranan her ilmin içinde bulunduğu "MUCİZEVÎ BİR İLİM KİTABI"dır.
• Kur'ân, insanı Allah'a (cc) yakınlaştıran, ruha huzur veren, insanın arzu ve isteklerine tercümanlık eden bir "DUA KİTABI"dır.
• Kur'ân, insanı ve yaratılış gayesini, dünya ve ahireti, cennet ve cehennemi, yaratılan her bir şeyin hikmet ve hakikatini, Allah'ın (cc) kâinatta görünen sıfat ve isimlerini düşünmeye vesile olan bir "FİKİR KİTABI"dır.
• Kur'ân, belâgati, usandırmaması, tahrif edilememesi, maddi ve manevi her ihtiyaca cevap vermesi, kolayca ezberlenmesi, tazeliğini muhafaza etmesi, her asra ve her kesime hitap etmesi, bütün ilimleri içinde bulundurması, geçmişten ve gelecekten haber vermesi, asla bir benzerinin yazılamaması gibi özellikleriyle "MUCİZELER HAZİNESİ"dir.
0id
Evde okunursa şeytanı uzaklaştırır, her harfi on sevaptır. Berekettir , gönül ferahlığı , rızık genişliğidir. Okuduğunuzu anlamasanız bile sıkmadan , bıkmadan okursunuz. Kıyamet gününde şefaatçidir. Kabirin nurudur. Hakkıyla okuyalım, okutalım.
nushirevan
Çok ince ve nahif bir kitabtır.

Hz. Musa da, Hz.İsa da İsrailoğullarına gönderilmiştir ve Kuran'da Hz. Musa'nın kavmine hitabı şudur:
''Ey kavmim''

Hz. İsa ise kavmine daima şu şekilde hitap ediyor:
''Ey İsrailoğulları''

Peki neden aynı kavme gönderilen iki peygamber, kavimlerine farklı hitap ediyor?

Eski arap geleneğinde kişinin kimliğini belirleyen kişi babadır. Yani hangi millete göre sınıflandırılacağın babaya bağlıydı. Zaten bu yüzden Kuran'da insanoğlu ''Ademoğlu'' diye geçiyor. Hatta bugün bile birçok millette bir çocuğa babanın soy ismi verilir.

Hz. Musa kavmine ''Ey kavmim'' dediğinde, Hz.musa'nın o kavimden olduğu anlaşılıyor.

Kurana baktığımızda Hz. İsa hiçbir zaman ''ey kavmim'' demiyor, daima ''ey israiloğulları'' diyor.

Çünkü Hz. İsanın bir babası yoktur. o mucizevi bir şekilde doğmuştur.

Bu muhteşem bir inceliktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol