8 şubat whatsapp sözleşmesi

mahur
Ülkece ne kadar çok konuşmayı, tartışmayı sevdiğimizi gösteren durumlardan sadece biri. Kendi kendimize hem çalıp, hem oynamak, üstüne tellallik yapmak; hepimizin vatan borcu. Bu tutumumuz, kalıplaşmış bir özelliğimiz, belkide farkımız.
nushirevan
Yıllardır sorulan "whatsapp reklamsız nerden para kazanıyor?" Sorusunun ayyuka çıkmasıyla, abd'deki patronların kişisel verileri satmakla suçlanması, bunun üzerine battı balık yan gider dercesine alelacele imzalatılan sözleşme. Türkiye'yi Avrupa birliği ülkelerinden ayrı tutması, vergi vermemesi olayını geçtim, reklam gibi önümüze çıkan bir sözleşmeyi, onay istemeden tek tıkla imza olarak varsayması bile kanunsuz. Bu fütürsuzluğa göz yumup yummamak ise kullanıcıya kalıyor. Hepimizin Muhittin Topalak from Kazlıçeşme sendromu yaşadığını düşünen, "cia naapsın senin kıytırık bilgilerini hanunagoin!" diyen çok biliyorum ama benim uygulamadan ayrılma kararım, şirketin ülkemi ve beni önemsemiyor oluşuna karşı bir duruş. Açıkçası ülkesini seven, kendisine saygısı olan herkese de tavsiye ederim.

Ha diğer uygulamalar bunu yapmıyor mu? Yapıyorlar tabi ki.. Reklamsız, ücretsiz tüm uygulamalar bunu yapıyorlar. Zamanında tambu klavye yetkililerine bunu sorduğumda da kabul etmek zorunda kalmışlardı. Ancak whatsapp'in yaptığı ile arada fark var. Bir mahalle düşünün. Mahalle sakinlerinin evlerine muntazaman hırsızlar girip ufak tefek aşırmalar yapıyor. Ev sahipleri, hırsızların kim olduklarını bildiği halde, sordukları zaman inkar ettikleri için mahallede yaşamalarına izin veriyorlar. Fakat bir tanesi çıkıyor "mahallenin hırsızı" diye kimlik çıkartıyor ve bunun için mahalle sakinlerinden imza topluyor. Artık göstere göstere yapılanı da kimse normal karşılamıyor doğal olarak..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol