deniz feneri

mahur
Orjinal adı The Lighthouse olan film. senaryoyu kardeşi Max Eggers ile birlikte yazan Robert Eggers'ın yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 2019 tarihli bir psikolojik korku-gerilim filmidir.
ilk adını duyduğumda acaba virginia woolf'un deniz feneri adlı kitabının uyarlaması midir acaba düşündüm ama hiç alakası bile yok. Ama oscar wild'in dünyanın ucundaki fener adlı kitabındaki gibi filmdeki fenerde tam olarak dünyanın bir ucunda ama hikaye tabi çok farklı ama keşke oscar wild'in feneri gibi macera dolu bir hikaye olsaymış çok daha iyi olurmuş.
Kesinlikle beğenmedim. Filmi sonuna kadar izlemenin tek nedeni acaba bu kadarda olamaz, değişecek olmasını düşünmemdi. Bir denizci ve yardımcısı bir aylığına dünyanın bir ucundaki küçük bir adadaki fenerin ışığını yakmak için adaya gelirler. Sonrası saçmalık, hatta deli saçması. Rüyalar, halüsinasyonlar, deniz kızları, martılar, anlamsiz sanki çok önemli bir şeyler diyormuş süsü verilen dialoglar filmin kisa ozeti. Birde yalnız kalan iki erkeğin içkinin dibine vurmasiyla tamamen üst düzeye çıkan miğde bulandırıcı igrenclikleri. Yok psikolojikmiş, sanatsalmis, simgeselmis; hakkındaki yorumları anlayamadım. Sözde deniz feneri, estetik ve güzelliği simgeliyormuş. Ben bir tane göze hoş gelen sahne göremedim. Benim tek anladığım; filmin siyah beyaz olması,  iç karartıcı olduğu anlamına geliyor olmalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol