büyük açık

mahur
Adam McKay tarafından yazılıp yönetilen 2015 yılı Amerikan yapımı biyografik komedi-drama filmidir. Michael Lewis'in aynı adı taşıyan 2010 yılı kitabından uyarlanan film kitaba dayanarak 2007-2010 yılları arasındaki finansal kriz hakkında konu işlemektedir



Filmin orjinal adı "big short" türkçeye ise büyük açık olarak çevrilmiş, ama bence filme "nasıl battık?" Deseler harika olurmuş.
Filmde bircok ünlü isim yer alırken kesinlikle boş kafayla oldukça sessiz bir ortamda izlenmeli.
Film yoğun bir şekilde iktisadi terimler içeren uzun dialoglar ve tanimlamalar curcunasiyla oldukça anlaşılmaz. Hatta anlatmaya çalıştıkları konudan sonra birde daha anlaşılabilir olması icin ayrıca değişik ünlüler kullanılmış. Bu kısımlarda bile kafanız karışabilir ama benim gibi ekonomiyla ilgili hiçbir bilginiz olmamasina ragmen kaba taslak anlayabilirsiniz. Yada hic ugrasmayin filmi izlemek icin ekonomik terimlerden anlayan bir arkadaşınızı filmi izlemek icin çağırın daha kolay olabilir. Bunca yorumla Gözünüzü korkutmak istemem, filmi beğendim ve izleme listenizde olması gereken bir film. Film gerçek bir hikayelerden olayın akışıyla bugün bile ekonomik sallantilarin temeline iniyor ve bu krizin mutlaka geleceğini yıllar önceden fark eden bir adamın hikayesiyle başlıyor. Benim anladığım kadarıyla hep açgözlülük ve insanoğlunun doymak bilmez hirsindan başka birşey değil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol