1 mayıs

nushirevan
İşçi bayramı olarak kutlanan gün. Çalışan, emek veren her sınıfın bir bayramı olması kötü bir şey değil. Ancak başka hiç bir bayramın da ideolojik alt yapısı bu kadar dolu, bu kadar derin değil. Bayram bayram değil adeta bir komünist manifesto fırsatı.. Kaldı ki burası "%99'u müslüman" denilen bir ülke. (bkz:orası tartışılır) merkezine İslam'ı aldığınız hayat dairesinde 1 Mayıs (Sosyalist) İşçi Bayramı çemberin dışında kalır. Eğer daireniz 1 Mayıs ile kesişiyorsa; İslam, çemberinizde artık bir moment noktası değildir ve hayat dairenizde eksen kayması yaşanıyordur.

İşte bunlar hep geometri fizik neyim..
mahur
Dışarda uğultu bir ses duyduğum gündür. bu nedir ki, dedim. Pencereyi açınca gürültünün kaynağını da anladım, kaptan tüm gücünle vapurun düdüğüne basıyormuş. Ne oldu acaba dedim, baktım saat tam 12, heralde kaptan işçi bayramımızı kutluyor. Bize hergün bayram. Neyse kaptan sağol. Seninde kutlu olsun, düşünmen yeter. bgv
nurse
1 mayıs işçi bayramı diye herkese resmi tatil 15 kişinin yapacağı işi 7 kişi yapmak zorunda bırakıldı bizim burada. Şimdi ayaklarımı sıcak sudan çıkarmış battaniyenin altında uzanmış yarınki nöbete hazırlanıyorum. 1 mayısmış. Suyumu çıkardın özel sektörrrr!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol