koronavirüs

mahur
çin' in wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok kişinin ölümüne sebebiyet veren bir virüstür. Asıl kaynağı hayvanlar olduğu söylenmiş. Ateş, öksürük,solunum sorunları, halsizlik,iştahsızlık gibi belirtilerle ortaya çıkmaktadır.
nushirevan
Özellikle ülkemizde geyiği bol dönen, insan hayatına mâl olan enfeksiyon. Geçenlerde (bkz:çok güzel hareketler bunlar ) 2 adlı tv programında skecini görüp, ağlanacak halimize güldüğümüzü fark ettim. Doğu Türkistan sancımız yüzünden Çin'e "oh olsun" çekmeyi bir nebze anlarım ama salgının yayıldığı coğrafya, işin ciddiyetini ortaya koymuyor mu? Düşünün ki bu olay Türkiye'de geçseydi ve Çin'in en çok izlenen tv kanalında, reytingi yüksek bir komedi programında bunun geyiği dönseydi, binlerce insanımız ölmüş, onbinlercesi hasta iken ne düşünürdük? Çin mi uzak geliyor bize, yoksa insan olmak mı?
nurse
Kiyamet kopacak sadece şirince etkilenmeyecek haberine inanan milletimizin maske fiyatlarını ucurmalari normaldir.. kardesim o bez parcasi seni korona virüsten korumaz ama n95 maskesi belkiiii..
Basından nefret eder duruma geldim gercekten. Hergun yeni birşey duyuyorum. Yok sanliurfada korona virusu görüldü. Yok 18 kişi öldü. Yok 6 kisi karantina altinda. Yok efendim hastane kapatılmış. Hastane çalışanlarına bile bulaşmış..
allahtan egitim ve araştırma hastanesinde dostlarimiz varda onlardan dogru istihbarat alabiliyoruz.. 6 kiside belirtileri görününce tahliller yapiliyor ama kisilerin agir grip oldugu tespit ediliyor. Bu kadar...
Gerçekten toplumun psikolojisini bozmaya yönelik yoğun bir çalışma görüyorum.. geçenlerde bende depresyona girecektim. Yok efendim korona virus. Yok efendim depremler. Yok efendim atakan kiyamet habercisimi. Heh simdide savaş çıktı.. rabbim durumumuzu hayır etsin insallah
cayisallama
başımıza bela olmuş virüs. tüm dünya mahvoldu. işini kaybeden insanlar, kazanç elde edemeyen esnaf, küçülmeye giden ülkeler...

her şeyi sorgulamamıza sebep biyolojik rahatsızlık.
nushirevan
An itibariyle kaptığımı ögrendigim virüs. Neredeyse 1 yıl korundum, mücadele ettim, balkondan mı girdi, pencereden mi zıpladı naaptıysa, dışarı bile çıkmayan beni buldu. Karantinadayız şimdi.
2
can can
Geçmiş olsun Size ve ailenize güzel haberler inşaallah.
nurse nurse
Çok geçmiş olsun hocam
nushirevan
2.defa yakalandım. 4 aşım vardı tık etmedi, yataklara düşürdü. Hiç kimse "delikanlıyım" diye ortada dolaşmasın.
2
mavikaranlik mavikaranlik
geçmiş olsun hocam Allah şifa versin
nurse nurse
Çok geçmiş olsun hocam.
mahur
Herkesi yakalamadan bırakmayacağı iddia edilen virüs. Galiba bende oldum ama test yaptırmadığım için emin olamıyorum. Bir gün, sadece bir gün hasta mı oluyorum acaba dediğim sonra sadece eser olarak onbeş gün boyunca koku ve tat kaybı yaşadığım günler olarak atlattığım zamanlardı diye tahmin ediyorum. Hiç ama hiç koku alamadım çeşit çeşit koku denedim ama hiç hissetmedim. Yavaş yavaş bir ay bir süre gibi eski haline geldi. Belki Aşı olduğum için bu kadarla atlattım yada cidden bu virüs adam seçiyor. Çok kısa süre önce yine hasta oldum. Bana kalırsa gripti. Doktora gidecek, halimi anlatacak takat bulamadım. Et kemik şeklinde kaynar suda sanki piştim. Ateşler içindeki bir geceden sonra yavaş yavaş iyileştim. Şimdi bu neydi bilemedim.
nurse
Çok hızlı ilerlemesiyle fark yarattığını düşünüyorum. Grip gibi 1 haftaya yayılmadan sabah burun akıntısı,geniz yankısı akşam ateşlenmeler,üşümeler. Ve vücuttaki belirtilerin tavan yapmasıyla yavaş yavaş seyrini azaltıyor. Kemiklerinizin ağrıdan kırılacak gibi ağrımasının,başınızın deli gibi zonklamasından snra dediğim gibi yavaş yavaş seyrelmeye başlıyor. Ben gribal enfeksiyon geçirdiğimde hiç hapşırmazdım covid olduğum dönem hapşırmaktan yılmıştım. Annemle aynı anda olduk onun böbrek değerleri tavan yaptı,öksürüyordu. Bense hapşırıyor burnum musluk gibi olmuştu. Herkeste çok farklı belirtileri olabiliyor.

Bazen üst solunum yolunda kalıyor burun,geniz etkileniyor, bazen alt solunum yolu etkileniyor boğaz,akciğer vs. Bazende ( ben inanmıyorum ama) bol sıvı tüketmekle bağırsaklara indiğini ve orda hastalık seyrini gösterdiğini söylüyorlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol