derde deva randevu 2

mahur
Yazar murat menteş'in Derde deva randevu kitabının ikincisidir. Derda deva randevu 2, birincisi neyse onun bir üst modeli gibi. Her yönden geliştirilmiş. Çizimler, karakterler, bir üst seviyede. Çok büyük bir emek.

Birincisi 11 karaktere sahipken ikincisinde tam 13 karakter mevcut. Karakter dediğim ise etiğe kemiğe bürünmüş adeta karşınızda dikiliyormus hissi uyandiriyor sizde. Ne ararsanız var; filozof, yazar, derviş, şair, dövüş sanatları uzmanı, tarihçi. Hem çeşitli hem renkli karakterler seçilmiş. Tam bir harikalar kumpanyası.

Bu kitap: "okudum, bitti." diyebileceğiz bir eser değil. Arasira çıkartıp okuyabileceğiniz ve isterseniz içinden tadımlık bir bölüm seçip gününüzü olumlu bir sekilde degerlendirebileceğiz, bir kitap. Ama söylemem gerekiyor ki sıksık sözlüğe başvurmanız gerekebikir. Özellikle yabancı karakterlerde, daha çok zorlandım. Yazarın kullandığı her kelime özenle seçilmiş. Bazı cümlelerde tüm sözlüklerin anlamını çıkarmama rağmen hala cümlenin anlamını oturtamadigim paragraflar oldu. Bu belkide benim kendi şahsi eksikliğindem de kaynaklanmış olabilir. Zira kitap hakkında birçok yorum, inceleme okudum ama hiç birinde benim gibi kimse bu konudan dert yanmıyordu. Bilemiyorum, düzenli kitap okuyan biri olarak ve orta derece de osmanlıcam olmasına rağmen bazı kısımlar beni yordu. Ama tabi yılmadım, bu benim birçok yeni kelime edinmeme katkı sağladı. Bu yönü bile hayran kalmamı engelleyemedi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol