netflix türkçe alt yazı ekleme rehberi

mavikaranlik
"Netflix'te Türkçe Alt Yazısı Olmayan Dizi/Filmlere Nasıl Alt Yazı Eklerim?" sorusunu detaylı bir şekilde ele alacağım rehber.

Bu konu çok önemli, şöyle ki netflix'te çok sayıda dizi ve film olmasına rağmen hepsine Türkçe alt yazı desteği sunulmamış durumdadır. Yeni eklenenlerin çoğunda bu destek sağlanıyor olsa da özellikle eklenme tarihi eski olanlarda bu durum söz konusu değil.

Örnek vermem gerekirse: the office, supernatural, hell on wheels, doctor who, the 4400, once upon a time, the originals gibi pek çok dizi netflix'te yer alıyor olmasına rağmen Türkçe alt yazı destekleri bulunmamaktadır.

Bu durumda yapabileceğiniz 3 seçenek karşınıza çıkıyor:

İngilizce öğrenmek
Netflix'e durumu bildirip eklenmesini beklemek (zaman meçhul)
Biraz sabır ile aşağıdaki tavsiyemi uygulamanız:
Google chrome'da bu konuda size yardımcı olması amacıyla bir eklenti mevcuttur. Super Netflix ücretsiz eklentisi sayesinde Türkçe alt yazıyı indirip netflix'e kurabileceğiz.

Eklenti Mağaza linki için tıklayın.

Kurulama geçmeden önce chrome kullanmayan arkadaşlar için başka tarayıcılara bunu nasıl kuracağınızı anlatayım: Opera kullanan arkadaşlar Install Chrome Extensions isimli eklenti sayesinde chrome eklentilerinin hepsini rahatlıkla operaya da kurabilirler. Bu sayede yukarıda verdiğim linkten bu aracı eklenti ile operaya bu eklentinin kurulumunu sağlayabilirsiniz.

Eklenti Mağaza linki için tıklayın.

Ben yıllardır opera kullandığım için bu eklenti ile ilgili netflix eklentisini kurarak işlemlere devam ediyorum.

Eklenti kurulduktan sonra tarayıcımızı kapatıp tekrar açarak netflix'e giriş yapıyoruz.

Netflix'e giriş yapıp alt yazısı olmayan bir diziye gittiğimiz zaman karşımıza videonun üstünde şöyle bir ekran çıkıyor olacaktır:



1. İkon: Bizim makalemize konu olan olayın ayar kısmı bu ikondur. Bu ikona tıkladığımız zaman alt yazı ekleyebiliyor olacağız.
2. İkon: Videonun hızı ile ilgili ayarlar.
3. İkon: Video hakkında detaylı bilgileri sunan ayardır.
4. İkon: Videonun kalitesiyle ilgili ayarlardır.
5. İkon: Videonun renklendirmesiyle alakalı ayardır.

Bizler 1. İkon yardımı ile alt yazımızı ekleyebileceğiz. Fakat bu işlemi gerçekleştirmeden evvel yapmamız gereken bir işlem daha var. Onu da alt başlıkta inceliyor olacağız.

Türkçe alt yazıları indirmek için bir çok web sitesi olduğunu biliyorsunuz. Reklam olmaması adına hiç birinin adını vermeden anlatıyor olacağım. İzlemek istediğimiz dizi/film bölümüne ait bir alt yazıyı bilgisayarımıza bu siteler üzerinden indirdikten sonra srt uzantılı formatı netflix'e yükleyebileceğimiz uzantı olan dfxp uzantısına çevirmemiz gereklidir.

Bu işlem için ise subflicks.com adresli web sitesini kullanıyor olacağız.



Siteye girdikten sonra Choose Subtitle File butonuna tıklayıp srt uzantılı dosyayı çevirebilir, ardından rahatlıkla indirebiliriz. Bu butonun aşağısında yer alan Resync Subtitle? kısmı önemlidir. Çünkü indirdiğiniz alt yazı muhtemelen netflix'e doğrudan uyumlu olmayacaktır. Bu kısmı “Yes” seçeneğine getirip +/- komutları ile ileride olma veya geride olma gibi senkronizasyon ayarlarını düzeltebilirsiniz.

Ardından üst başlığımızda anlattığımız 1. İkon yardımı ile dfxp uzantılı dosyamızı netflix'e yükleyebilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde alt yazıların işlendiğini göreceksiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol