geert wilders

nushirevan
PVV yani özgürlük(!) partisi lideri; aşırı sağcı, faşist hollandalı siyasetçi. ülkede başka ırk istememesine rağmen sahte sarı saçlarıyla kendisi de bir göçmen çocuğu.



tam bir islam düşmanı. öyle ki ''fitne'' adlı bir film hazırlayarak, kuran'daki sözde şiddet içerikli ayetlerin toplumu olumsuz etkilediğini savundu. filmden sonra ölüm tehditleri aldı ve tehditlerin dozu artınca bir hapishanede yaşamaya karar verdi.

meclise sunduğu tekliflerden bazıları şöyle:
- ülkedeki tüm müslümanlar sınır dışı edilsin
- ülkedeki tüm yabancılar sınır dışı edilsin
- kuran (okumak, bulundurmak) yasaklansın
- minarelerin yapımı durdurulsun, var olanlar yıkılsın
- başörtülü kadınlara ''ambalaj vergisi'' zorunluğu getirilsin

aslına bakarsanız bu herifçioğlunun yöntemi şu:
''bir teklif sunayım, bir çok kesimden tepki alacak şekilde olsun, hem popülaritem artar hem de aşırı sağı şişirmiş olurum''

nitekim öyle de oldu. kurulduğunda hollanda'nın en küçük partisi olan pvv, avrupada yükselen islamafobi rüzgarını da arkasına alarak en büyük 3. parti konumuna geldi ve mecliste kilit konumda bulunuyor.

wilders'ın bir çok defa gerek cumhurbaşkanımıza, gerekse türk milletine ve hatta tüm islam alemine alenen hakaretleri var ve bu konular hakkında ülkesinde yargılanıyor. bu ifadelerin ''düşünce özgürlüğü'' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunacak ve bozacının şahidi şıracı olduğundan aklanacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol