sosyal medya

hippizibidi
Var olan farklı kültürlerin iletişerek tek bir kültüre doğru ilerlemesine en büyük katkıyı yapan ortam.

Şöyle ki, bir Dominik kongolu bir türkle aynı akıma kapılıp benzer fiillerle bulunabiliyor. Her an dünyadaki her yerle eş zamanlı ilerleme imkanı buluyorsunuz.

Kapitalizm yaygınlaştığında dünyanın her yerinde şehirleşme kültürü giderek tek bir kültür halini aldı ve bugün ingiltere'ye da gitseniz, japonya'ya da gitseniz benzer özellikte bir şehirleşmeyle karşılaşırsınız halbu ki önceden durum çok farklıydı.

Aynı kültür benzeşmesinin sosyal medya yoluyla bireysel yaşamları da tek tipleştiriyor oluşu oldukça endişe verici.

Mesela, popüler diye meksika'da evde bir kızın yaptığı bir çeşit dansın aynısını Türkiye'de başka birinin eş zamanlı yapması.
Ulan çok tuhafıma gidiyor lan bu hız böyle!

Bu benzeşmeyi her alanda görmek cidden canımı sıkıyor.

Aynı yemekleri yiyoruz, aynı içecek firmalarında takılıyoruz, aynı giyim firmalarına uğruyoruz, hep aynı aynıları yapıyoruz..

Benim buna sinirlerim bozuluyor.

Yalnız ben bunların bir plan olduğunu düşünmüyorum. İşin kendiliğinden bu noktaya vardığını düşünüyorum.

Bir yerden bir su kaynağı fışkırdı, kendi yolunu çizdi.

(bkz:tek dünya düzeni)
(bkz:kozmopolitizm)
(bkz:küreselcilik)
(bkz:kapitalizm)
jean baptiste de la croix
adını hatırlamadığım bir japon gazetecinin köşe yazısında "güzel olmaktan başka bir yeteneği olmayan kadınların uğraşı" şeklinde tanımladığı medya.

haklılık payı olsa da, bu tür şeylerden farklı şeyler de bulabilirsiniz.

ben genelde şiirlerimi ve gitar çalışmalarımı paylaşıyorum ve onlarla ilgilenen insanlarla takipleşiyorum genelde.
nushirevan
Bugün itibarıyle cumhur başkanımızın "denetlenecek, kontrol altına alınacak, yoksa kısıtlanacak" minvalinde açıklamaları ile yeni bir düzenleme geleceği ilan edilen mecra. Şahsen olumlu buluyorum. Sosyal medya kimliksiz şahısların suç işleme veya teşvik etme platformu olmamalı. X kişisi Y kişisine hakaret suçu işliyor, y hakkını aramak için adalete başvurduğunda yargı, sosyal medyadan bilgi istiyor. Başta abd olmak üzere, dünyanın bir çok yerinde ofis açan ve bu talepleri yerine getiren mecra (örneğin twitter) mesele Türkiye'de olunca bilgi vermiyor. Söven sövdüğü ile kalıyor. Tamam sosyal medya bir özgürlük alanı ama evrensel özgürlük tanımıdır "başkalarının hakkına girmeme" şartı. Bu meselenin etik boyutu. Bir de ekonomik boyutu var. Sosyal mecralar, kullanıcılar üzerinden kamyon yükü para kazanıyorlar. Yine diğer ülkelere bu faaliyetleri için vergi öderken, mesele Türkiye olunca ödemiyorlar. Sadece bu mu? Elbette hayır, bir de meselenin sosyal durumları var ki, sadece bu bile kısıtlanma sebebi olmalıydı. Terör örgütleri bu mecralardan organize olabiliyorlar. Çünkü denetim yok. Hatırlayın Ankara Gar'da bir patlama olmuştu. Faillerden birisinin saatler öncesinde bombasının reklamını bile yaptığı ortaya çıktı.

Ancak "ak parti dünyanın en doğru işini de yapsa alkışlayacak değiliz" diyenleri temsil eden bir güruh (bkz:kronik istemezükçüler) yine sosyal medya yasasına karşı olduklarını beyan ediyorlar. Hadi kişisel meseleri görmeyelim, devletin bu meselede para kaybediyor bilader? Hani "Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır"dı? Özgürlük böyle bir şey değil sözlük. Adamın biri bana küfredecek, ben onu bulamayacağım, dava edemeyeceğim öyle mi? Yumurta bir hesabın ana-avrat sövüp ortadan kaybolma özgürlüğünü savunanlar, ya sövmekten keyif alan bi korkak, ya sövülmekten zevk alan bir namusuzdur. Net!
talimterbiyekurumu
Gereksiz ve haksız kazancın dijital ülkesi. Saçma sapan video ve fotoğraflarla özentiliği ve ahlaksızlığı kazandırıp değer ve kültürü unutturan mecra. Saçma salak kızların ergen düşünceleriyle makyaj yaparak kıyafet giyerek yanlış ve boş örnek olarak zengin oldukları ve herkese bunu aşıladıkları bi çağda en en en mantıklı şeyi reis yapıyor. allah yar ve yardımcısı olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol