another

nushirevan
2012 yapımı bir animedir.



26 yıl önce Kuzey Yomiyama 3-3 sınıfında gizemli bir ölüm gerçekleşir. Okulunda ve ailesi tarafından sevecen ve başarılı bir öğrenci olan Misaki'nin ölümü sevenlerini üzer. Öğretmenleri ve arkadaşları ölümü kabullenemez ve onun hatırasını yaşatmak adına sınıfta Misaki varmış gibi davranırlar. Onun için ayrılan bir sırası, ev ödevi hatta notları bile ''varmış gibi'' yapılan bu güzel anma tiyatrosunun bir parçasıdır.

Ancak herşey yıllık için çektirilen toplu fotoğrafta ortaya çıkacaktır: Misaki, fotoğrafta kendisine ayrılan yerde aylar sonra görünmektedir.

Olay bu kadar zannedilirken, asıl problem daha yeni başlamaktadır. Her yıl, Kuzey Yomiyama 3-3 sınıfında, her yıl sonu sayımında 1 öğrenci fazla çıkar.

Örneğin 22 kişilik sınıftan, yıl sonunda 23 mezun verilmiştir ancak onun kim olduğu hakkında kimsenin bir fikri yoktur. Çünkü ''artan kişi'' ye ait tüm kayıtlar, fotoğraflar ve hatta zihinlerdeki hatıralar birer birer silinir. Ancak bu bir lanettir, çünkü ''artan kişi'' ile iletişimde bulunan herkes ve birinci dereceden yakınları, tesadüfi gibi görünen kaza veya cinayetlere kurban gitmektedir. Kuzey Yomiyama 3-3 sınıfında okuyan öğrenciler ve yakınları her yıl kurban vermektedir.

Sınıf bu laneti çözmek için her yıl ''artan kişi''yi temsilen bir kişi seçerek, ona ''olmayan'' ismini takıp, okulda varlığı yokmuş gibi davranmaya başlar. Hatta öğretmenler bile 26 yıllık bu lanetten korktukları için sınıfın ''olmayan'' çözümüne ortak olup, 1 öğrenciyi görmezden gelirler. Böylece ölümler büyük bir çoğunlukla önlenebilmektedir.

Taa ki kahramanımız Kouichi 'nin Kuzey Yomiyama 3-3 sınıfına atandığında ''olmayan''ı görmezden gelmemesine kadar..

Kouichi ''olmayan''la temas kurduğunda lanet yeniden baş gösterecek ve korkunç olaylar olmaya başlayacaktır. Ancak Kouichi'nin de laneti çözmek için hiç de boş durmaya niyeti yoktur..

Gizem ve psikoloji içeren, efsane bir anime.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol