mirai nikki

nushirevan
izlenilesi bir animedir.



Deus Ex Machina tiyatroda, oyunun iyice karmaşık hale gelip seyircinin kafasında ''nasıl çözülecek şimdi problem?'' soruları oluştuğunda kullanılan bir drama çözüm yöntemidir. Eskiden bu tür sahnelere sözde kutsal varlıklar vinçler yardımı ile indirilirmiş. Bu yüzden adı latince ''makine ile inen tanrı'' anlamındadır.

Mirai Nikki (Gelecek Günlüğüm) Hikayemizin düğüm noktası burada başlıyor.

Yukki asosyal, çevresindekileri izleyip, sıradan olayları cep telefonundaki günlüğüne anlamsızca kaydeden ezik bir tiptir. Hiç arkadaşı olmadığı için, hayalinde zaman ve mekana hükmeden bir tanrı ile sohbet ettiğini hayal eder. Bir keresinde hayalinde Deus Ex Machina adındakı bu sözde tanrı, cep telefonunun bundan böyle yaptığı şeyleri değil, yapacağı şeyleri göstereceğini söyler. Gözlerini açtığında Yukki'nin telefonundaki günlük, artık ona geleceğini söylemektedir.

Hikayenin asıl sürükleyici kısmı ise şu: Deus, bu türden bir gelecek öngörüsü yeteneğini çeşitli şekillerde 11 kişiye daha vermiştir. Deus bu 12 kişiyi toplayıp onlara bunun bir yarış olduğunu söyler. Birbirlerini öldürecekler ve son hayatta kalan kim olursa, Deus'un yerine geçecek ve zaman-mekana hükmeden bir tanrı olacaktır. Ancak Yukki ve 11 kişinin işleri zordur çünkü her biri geleceği görebilme yeteneği ile donanımlıdır. Üstelik bir handikap olarak kullanılan materyal (cep telefonu) yok edilirse, sahibi de yok olacaktır.

Yukki bu yarışta hayatta kalmaya çalışırken, ona en büyük yardımı psikopat-katil aşığı Yuno verecektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol