sözlüğe veda

caksoy58
az önce yaşadığım eksi oy yağmuru sonrası verdim kararımı. artık buralarda duramam, çok düşündüm, aşağı yukarı yarım saat kadar. ve sonunda kararımı verdim.

zor oldu bu tabi. ama, istenmediğim yerde kalmak için ısrarcı olamazdım. hepiniz kendinize iyi bakın arkadaşlar. beni 13 eksi oylayacak kadar zalimler sizde.

elveda!
serendipity
sevgili sözlük ve sakinleri
üstüne uzun uzun düşünerek belki de düşünmeyip artık son damlanın da haşr olmasıyla değişmeyeceğini gördüğüm milyonlarca sebepten sonra daha önceki kırgınlıklarımı da icmal ettiğimde yine bir şeylerin değişmeyip kalmaya devam ettikçe kendimden ve hayatımdan ödün verme yanlışlığına tutulduğunu gördüğüm şu an ve dakikalarda 'daha ne kadar sabır!' diyerek belki de en doğru kararın bu olduğuna kendimi telkin edip artık en baştan itibaren olması gereken geç te olsa şimdi olsun ve artık bitsin bu işkence diyerek...


diye yazılması muhtemel sözlük veda mektubudur.
Her son yeni başlangıç olmadan önce o son olan şeyi llafta bırakmayıp gerçekten sonlandırmakta kararlı olunup olunmadığına karar verilmeli.

Her yazarımız ayrı değerli gidiyor olmaları ayrı bir hüzün. Başka sitelerde haklı iken haksız yere düşüp belki 40 eksi almama rağmen direndim, küsmek ama gitmemek lazım.
Vedanın en güzeli sessiz olanı imiş, ben de bir gün gidersem kimsenin ruhu duymadan olacaktır belki. Kim bilir.
1
shawn shawn
son paragraf çok elit işi. herkes yapamaz.
nushirevan
artı veya eksi almanın neden önemli olduğunu anlayamadığım vedadır. şahsen buraya sadece paylaşım yapmak için geldim ve nacizane insanların faydasına sunuyorum. dileyen kabul eder, dileyen etmez. 13 değil 1300 eksi alsan da o giri, farklı fikirden birini orada bekliyor olacak.
caksoy58
arkadaşlar selam.

sırf matrak amaçlı açmıştım bu başlığı. gitmek gibi bir niyetim yok yav. eğer öyle olsaydı böyle bir başlık açmaya ihtiyaç duymazdım. eksi ya da artı oylanmışım bunun benim için hiçbir önemi yok. önemli olan saygı görmek/gösterebilmek.

üstte ki yorumlarınız için teşekkür ederim. ama, dediğim gibi "qandırdımm xd zaaaa!" tekrar hoş buldum tabi.
nushirevan
açıkça "sözlüğün genel olarak siyasi görüşümle uyuşmadığı ve bu nedenle yapacağım siyasi paylaşımların müsbet etkileşim almayacağını anladığım için ayrılıyorum" diyemeyen yazarın vedasıdır (bkz:#64317) ne olmuş senin görüşünle başkasınınki farklıysa? hani özgür düşünce, mozaik filan?
7
harun harun
yakında 10line adlı yazarın ne demek istediğini anlarsın. yazdıkları ile yaşadıkları çelişen bir yazarsın kendin çal kendin oyna, kolay gelsin.
nushirevan nushirevan
abi işine gücüne bak Allahını seversen, şahıslarla değil fikirlerle mücadele et.
harun harun
ben işimde gücümdeyim kardeş benim çektiğim ticari sıkıntıların çeyreğini yaşasan kafana sıkardın emin ol. daha dün geldin sağa sola laf atıyorsun yerini yurdunu bil, bizim herkese saygımız sevgimiz vardır sende bu yok. bâtıl fikirlerle mücadele de ediyorum merak etme, hadi sen bak işine.
10line 10line
Bahsettiğim düşünce farklılığı değildi benim düşüncemin burda güvenli olmadığını hissettim Sadece beni anlayan yazar arkadaşlar anladı. Ama şundan bahsetmek istiyorum ben saygı ve sevgi koşulları içinde sözlüğe veda etmişken sizin bu tavrınız gerçekten üzdü
nushirevan nushirevan
bir başkasını üzecek bir yorumda bulunduğumu düşünmüyorum ama eğer öyle hissettiyseniz özür dilerim. bu arada gitmiş olduğunuzu düşünmüştüm, döndüyseniz kararınızı tebrik ederim
harun harun
bu tavır değil ne yazdığını bilmemektir.
kendisine tavsiye niteliğinde yorum yaptım birkaç gün önce, tekrar şimdi yazıyorum lakin anlamıyor.
sözlük formatı nedir bilmiyor, yetmedi bir de üstüne tanımadığı yazar için farklı ithamlarda bulunuyor.
biz gidince sözlük kimlere kalacak diye düşünüyordum ama sanırım sözlük kalmayacak bu gidişle.
nushirevan nushirevan
harun bi sıkıntın varsa yönetime bildir. formatı aşıyorsam, ithamda bulunuyorsam filan.. akşam uykun filan kaçarsa da papatya çayı tavsiye ediyorum
siyahhanim
Bize uymayan ortamda durmasaydık, ne fakulte okurduk ne de başka işleri başarabildik, özgürlük dediğimiz şey bizim fikirlerimizi kimse beğenmese bile konuşabilmektir,bilimsel ve ilmi verilerle hareket etmektir, gerçek özgürlük zira herkesin onaylaması ile değil, saygı çercevesinde konuşmayı becerebilmek olsa gerek.
nushirevan
herkesin kendine göre bir sebebinin olduğu vedalardır. şahsen bir gün buraya giri girersem -ki bu yöntemi değil, yönetime bildirim şeklini denerim- büyük ihtimalle yazar sayısı ile aktif yazar sayısı arasındaki farkta makasın gittikçe açılması yüzünden olacaktır.

ayrıca (bkz:sözlük yazarları nerede acaba)
mahur
Kendisinin dediği gibi sessiz bir veda. Yalniz veda adı iletiden son ileti arasından tam bir sene geçmesi manidar. Bize artık sadece geçmişi yad etmek kalır. Gölgesi bile yeter.
aiska
Oturdum bir köşemde madrigal dinliyordum. Bilmiyorum sayısını defalarca açıp açıp manasızca şarkıyı hiç ediyordum. Müziğin manasız ahenginde 90ların çocuğu olarak çıkıveriyordum.
“Hiç gerek yok zamanı tutmaya!” diyordu...

Şarkının belirli belirsiz yerlerinde ne diyordu anlamıyordum bile, kafam o kadar dolu ki. Bu sene başıma gelenlerin suçu sanki senmişsin gibi tüm yükü sana yükler olduk belki sevgili sözlük. Sana değildi veda; hayata, koca yaşanmışlıklara, tüm sevdiklerine ve artık toprağın altında soğukça, usulca bıraktıklarına idi.
Belki bu kadar şeyden sonra dudaklarının bile konuşmamazlıktan yapışmış hale gelip, niteliğini yitirecek kadar olan anlamsız tonlarca olaya idi bütün veda!
Dün kaleminden akarken birkaç damla yazılarından mı ibaretti tüm sözlük hayatı, değildi!!
Burası da senin parçandı, evlat gibiydi, bırakılmazdı.
Bırakamadık ta, bir yıl sonrasında da olsa geri dönülürdü.

Tüm hüzünlerin ruhuna koca Fatiha okuyup, yeniden başlamalıydı!

Ee bismillah o zaman, yeniden ve iyi ki...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol