15 mart 2019 yeni zelanda cami saldırısı

schyeru
islamafobik olan 4 veya daha fazla teröristin yeni zelandanın christchurch kentindeki camiye yaptıkları saldırıdır. 30dan fazla ölü, 50den fazla yaralı olduğu belirtiliyor. saldırganın silahlarını ve ekipmanlarını 2 gün önce twitterden yayınlaması olayın habercisi gibiydi. saldırganın biri saldırıyı canlı yayınlamış. şuan 3 kişinin tutuklandığı belirtiliyor. halbuki yapılan uyarıya göre daha fazla saldırgan olabileceği, halkın camilerden uzak durması gerektiği belirtiliyor. bir saldırgan ise 70 sayfalık müslümanlara nefret metni gibi bir şey yayınlamış.

(bkz:islamofobi)
serendipity
Saldırganın adının Brenton Tarrant olduğu ve yaptığı katliamı canlı olarak sosyal medya hesabından öncesinde ve esnasında paylaştığı bulgular saptanmıştır. Türk düşmanı olarak ta bilinen saldırgan iki camiyi Müslümanların bayram günü olan Cuma günü hedef almıştır. Hagley Park bölgesindeki Al Nur Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, Cuma namazı için 200'den fazla kişinin bulunduğu belirtildi. El Nur Camisi'ndeki görgü tanıklarına göre . Saldırıda, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Silah seslerinin, Linwood Mahallesinde bulunan bir camiden daha duyulduğu belirtildi. Görgü tanıkları siyah giyimli uzun namlulu bir saldırganın camiye girdiğini art arda ateş etmeye başladığını söyledi.ChristChurch'te okullar tatil edildi, halkın camilerden uzak durması istendi(?)
Başbakan Jacinda Ardern, bir kişinin gözaltında olduğunu belirterek; 'Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri' dedi.
saldırı anının videosunu izlemek için

Müslümanların böyle saldırılarla gözlerinin korkutulup camiye gitmekten korkacak olduğunu düşünmek ne kadar aptalca oysa ki!
Allah şehadetlerini kabul etsin vefat edenlerin.
(bkz:hayırlı cumalar)
yola park eden arac
Sorsanız onlara göre müslümanlar teröristtir? peki bunlar nedir?
Yıllarca müslümanları cani gibi, vahşi gibi göstermeye çalıştılar. Bunu da gerçekten başardılar. Ama unutmamak lazım ki bunun arkasında da yine kendileri var.
yılmamak gerekli, pes etmemek gerekli. vakti gelince kan kusturmak gerekli!
horasan
Biz kim olduğumuzu unuttuk da onlar kim olduğumuzu unutmuyor!
Yeni Zelanda'da Cami saldırısını gerçekleştiren teröristin silahlarına ait şarjörlerde Viyana 1683 ve kırmızı ile işaretli noktada Kiril Alfabesiyle “Miloş Obiliç” yazıyor. Miloş Obiliç, 1389 1. Kosova Savaşı'nda Sultan Murat'ı şehit eden Sırp'ın adıydı.
Yeni Zelanda da yapılan direk TÜRK lere bir saldırıdır. Ve bunu kimse başka bir tarafa çekmesin. Üç gün önce Netanyahu nun piçi İstanbul Hristiyan toprakları dır. Şu anda MÜSLÜMAN lar tarafından işgal edilmiş tir. Yakında geri alacağız. Demesinin akabinde yaşanan bu Vahşet in tek izahı olabilir. Toprak lar kan kırmızı olamadıkça ABDÜLHAMİD HAN ın rövanşı bitmez. Yeni stratejimiz bu olmalıdır. MÜSLÜMAN asla CİHAD dan uzak ve CİHAD ı unutarak yaşamamalıdır. Çünkü bu olay ın bize dayattığı acı olay uyanık Olmaz isek daha çok yaşanacak tır. Saygı ve sevgi ile canlar #horasan
kuzenim yazmis
Bir adet cani tarafından gerçekleştirilen katliamdır. Kelimeler yetmez üzüntüyü, acıyı tariflemeye. Yeni zelanda'yı da şoka uğratmış, avrupa'yı alarma geçirmiştir. Yeni zelanda'da böyle bir katliam yapılmasına mı şaşırayım, 2 yıldır bu hazırlıkta olan manifesto yayınlayıp resmen türk ve islam düşmanlığını ilan eden adamın terör listesinde olmayışına mı şaşırayım, yoksa adam elinde silahlarla katliama doğru yürürken yanından geçip giden arabalara ve insanlara mı şaşırayım bilemedim. Ama ne olursa olsun yaşananların, lanetlenmesi gereken bir vahşet olduğu gerçeği değişmeyecek. Ölenlere allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.
matador
Ülkemizdeki aşırı kemalist ve tengrici cenahın muhafazakar kesime sosyal medya üzerinden yaptığı tehditlerin yeni zellanda da vuku bulmuş halidir..
Kimbilir bu tehditleri yapanlar ellerine fırsat geçse, aynısını yaparlardı veya sadece bu katliamı yapanları tebrik etmekle yetinirlerdi..
gencosmanli
Bu saldırı ile İslamafobi haçlı zihniyetini geldiği nokta görülmektedir
Müslüman halk bir olmak zorundadır artık bir olursak güçlü oluruz
yine aynı şekilde bu saldırı bildirisinde Türkiye ye ağzının suyu köpüre köpüre laf atan şerefsizler için bir olmak ülkenin bekasını düşünmek zorundadır içerideki vatan düşmanı İslam düşmanı gavur sevicilere dikkat etmek zorundayız

Ey Müslüman kardeşlerim uyanık olalım dinimize sahip çıkalım
elhanefi
her ne kadar inkar edilse de günümüz de devam eden bir haçlı savaşının sonucudur. 19 yıl önce daha belirgin ve şiddetli bir şekilde başlayan haçlı işgaline cevap olarak yapılacak en iyi şey AYASOFYA'nın hiç bekletilmeden Camii'ye çevirilmesi ve ibadete yeniden açılmasıdır.

Laf değil. İcraat lazım artık.
kerim
“Hristiyan terörü” oluyor yine sözüm ona “islam dünyasından kaynaklanıyor” vb. sözlerle müslümanları suçlayanların acilden psikiyatrik muayene olmalarını tavsiye edesim geldi şimdi
tekamul
yayınladığı manifestoda türkleri de hedef almayı unutmayan kansız bir caninin gerçekleştirdiği eylemdir. ölmemiş, yakalanmış. arkasından neler çıkacak, bizlere ulaşacak mı yoksa üzeri kapatılacak mı birlikte göreceğiz.
siyahfes
Alemi İslam 95 senedir fetret devrinde. Alçak bedevi insanlar vahşet sergilemekte tek tereddütleri dahi yok. Çünkü caydırıcı bir gücümüz yok. Bugün filanca camide mazlum katlederler, evvelsi gün Allah'ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksaya kilit vururlar, ferdası gün Ayasofya Camimiz' de hayasızlık ederler. Bizler ise tweet yazarız. Heyecanlanıp iki üç bağırırız. Dua ederiz vs. yazık. Esas yapılması gereken bir şey varsa oda kafirin silahıyla silahlanmak. Nedir o? Akıldır. Plandır. Programdır. Sabırdır. Kurnazlıktır.
desert rose
Müslümanlar birbirini kollamadıkça, bir halife tayin etmedikçe, İslam alemi kimsesiz bırakıldığı sürece malesef bu saldırılara şaşırmamak gerekir. Ne zaman birlik olur İslam sancağını yeniden dikeriz, işte o zaman müslümana yapılan zulmün ve tehdidin sonu gelir.
kerim
“Tüm uluslararası medya onu saldırgan ya da radikal olarak nitelendirirken terörist diyemiyor. Neden? Çünkü o Müslüman değil.”
Ricky Martin
bizden görünen bazılarından daha cesur ve dürüstçe davranan Ricky Martin'i alkışlayalım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol