haluk levent

tor
(bkz:ahbap) denilince akla gelen ilk kişi, kurucusu ve başkanı...
Çok güzel yüreklere dokunuyor.
Kendileri yardımsever kişiliğe sahip bir karaktere sahip olmakla birlikte, yardımseverlere açık artırmayla yelek hırka vb kişisel kıyafetlerini satıyor. Ve satın alan kişiye akşam yemeği hazırlayıp, kendilerine beste yapıyor.

güzel insanlar kategorisine alıyorum...
nushirevan
Her gördüğümde Ulubatlı Hasan'ın hikayesini hatırlatan şarkıcı. Derler ki fetihten önce, osmanlı akıncıları duvarları taciz etmek ve bizans surlarının bekçilerinin psikolojilerini bozmak için, bir türk geleneği olarak at üstünde, bizans surlarının dibinde ok atarlarmış. Akıncı hasan daha genç ve toy. Nam almak için Yine de denemek istemiş bu işi. Duvarın dibine kadar gelip at üstünde ayağa kalkmış ve ok atmış ama ne ok duvardaki nöbetçilere kadar gitmiş ne de hasan at üstünde kalabilmiş. Attan düştüğünde bizans surlarından bile kahkaha sesleri yükselmiş. O sırada olan biteni izleyen ağalardan biri, hasan'ı yerden kaldırıp kendisine şöyle söylemiş:

- üzülme evlat! Bundan sonra ayağa kalkmazsan, herkes seni attan düşen çocuk olarak bilecek. Ama ayağa kalkarsan, kaderini çizeceksin. Bir gün bu surların dibinde öyle bir şey yap ki, kimse senin attan düştüğünü hatırlayamasın..

Neticede Hasanı, ulubatlı hasan yapan sancaktarlığı efsaneleşir.

Bu haluk levent'i yeni nesil bilmez. Uyuşturucudan, sahte çek ve tahsilata, hatta terörist seviciliğine kadar bir çok iddia mevcuttu hakkında. Bur süre de hapis yattı zaten bu yüzden. Ancak çıkınca öyle harika işler yaptı, öyle kalplere dokundu ki onun bu yüzünü hiç hatırlamayan bir nesil var şimdi.

Hatırlamak zorundaydık çünkü böyle böyle ders alacağız..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol