beyaz toros

aziz vefa
Şöyle bir olayı olan otomobil, yalnız bu olay yeşil ile alakası olmayan trajikomik bir olay en baştan söyleyeyim;

Bir gün Güneydoğu'daki bir jandarma komutanlığına bir istihbarat geliyor; x yerde sözde üst düzey teröristlerin görüşmesi olacak, btö mensupları beyaz bir Torosla buluşma noktasına gelecekler kesin ihbar. Hazırlıklar yapılıyor ve ihbarda belirtilen bölgeye bir Tim intikal edip pusu faaliyetine başlıyor.

ilerleyen saatlerde malûm beyaz toros görünüyor, araç yaklaştıktan sonra duruyor ve farları kapatıyor.

Uzunca bir süre bekliyorlar fakat ne gelen var ne giden, sonunda araç farları yakıp hareket ediyor. Tabii ki jandarma timi hemen dur ikazı ile önlerini kesiyor ama araç durmayıp kaçmaya çalışıyor. Derken ateş emri geliyor, açılan ateş sonucu araç yavaşlayıp yolun kenarında duruyor.

Araca temkinli bir şekilde yaklaşıldıktan sonra yapılan aramada Jandarma, biri kadın -ölmüş- biri erkek -ağır yaralı- olmak üzere iki şüpheliye ulaşıyor ve olay yargıya intikal ediyor.

Mahkemede şüphelilerin yakınlarının verdiği ifadelerden anlaşılıyor ki meğerse bu çift, yasak aşk yaşıyan çocukluk aşıkları imiş. Zamanında Birbirleriyle evlenmelerine aileleri müsaade etmemiş, sonradan başkalarıyla evlenmişler ama hâlâ aşkları bitmemiş. bu durumu öğrenen kadın tarafı, onların sürekli buluştukları yeri jandarmaya asılsız bir şekilde terörist ihbarı diye yutturmuş ve sonuç ortada. Mahkemede de "biz şikayetçi değiliz, jandarma namusumuzu temizledi" diye beyanda bulunmuşlar.

Velhasılı istihbarat ağı sağlam tutulamayıp her ihbara balıklama atlanırsa, Allah'ın köylüleri koskoca devletin jandarmasını tetikçi olarak işte böyle kullanır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol