muhtar

can
köy'ün seçilmiş yetkilisi desem! köy kalmadı hepsi mahalle oldu.
mahallenin seçilmiş yöneticisi.5 yılda bir yerel seçimlerde seçilir,gelir kaynağı mühür başına para almaktır. (binde birde olsa para almayan vardır.)asgari ücretin üzerinde maaşları vardır.en büyük görevleri evde bulunmayan veya alınmayan resmi evrakı (genelde icra yazıları)alırlar ,postacıların can simidi dır.
cetinkrc
genellikle akraba ya da çıkar ilişkileri ile ön planda olan kurumdur. Görevlerini çok iyi yapan muhtarlar olmakla birlikte yapmayanların sayısı oldukça fazladır. Kraldan çok kralçılık yapmayı severler.
muskulpesent
Çoğu köyde belediye başkanlığı seçimlerini gölgede bırakmış, aday sayısının çok fazla olduğu, uğruna binlerce oy taşıma işleminin yaptırıldığı, jandarma teşkilatına ek önlemler aldırmış, maaş verilmeden köyün en akil insanına yaptırılması gerektiğini düşündüğüm, seçimle iş başına gelinen en düşük idari makamın sahibi.
horasan
MUHTARLIK TARİH OLMALI...

#Türkiye'de 53 Bin muhtar var. Diğer bir tabirle Türkiye'de Tarım ve Hayvancılık bakanlığı personeli kadar muhtar var. Tüm Muhtarların Devlet'e maaliyeti ise yılda yaklaşık 2 milyar TL'dir.

Bu para ile yılda 600 ilkokul yapılabilir. Veya 100 Bin nufüsü içine alacak büyük bir ilçe inşa edilebilir.

Zaten artık muhtara olan ihtiyaç yok denecek kadar azalmıştır. Sadece köylerde kısmen ihtiyaç olabilir. Hatta Köylerdeki muhtarlık vazifesi imamlara verilebilir. Sonuç olarak Sayın Bahçeli'nin "Muhtarlık kaldırılsın" fikri gayet makul ve hatta zaruridir. Adalet dağıtanlar Direk MİLLET olmalıdır. Her fert adil olursa Muhtar a gereksinim zaten olamaz. Saygı ve Adalet le #horasan

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol