taliban

elhanefi
10 Ekim 1994 tarihinde, Afganistan halkı tarafından Molla Muhammed Ömer liderliğinde kurulmuş bir harekattır. Harekat, SSBC'yi yıkmış ve Afganistan'ın yönetimini ele almıştır. Yıllık 75 Milyar Dolar Cirosu olan uyuşturucu üretimini 1,5 yılda %100'den %1,5'a düşürmeyi başarmış. Uyuşturucu trafiğini kapatmıştır. Hanefi mezhebine çok fazla sıkı ve her işlerini Hanefi mezhebine göre yaparlar. ABD'nin işgali sonrası iktidardan uzaklaştırılsa da Afganistan'da Taliban yeniden ülkeyi kontrolüne almaya başladı.

ABD, yıllarca savaştığı Taliban karşısında çok yorgun düştü. Artık Afganistan'dan kaçmak istiyor. Bu sebebdeb Taliban ile masa'ya oturmak için her yolu deniyor. Taliban, şartlarını sundu. Kırmızı Çizgilerini asla müzakereye açmamıyor. Yanı sıra ABD ile müzakereler yapılırken, Saha da ABD donanmasını sürekli vurmaya devam ediyor.

İşte İzzet.. İşte İMAN.
abdulhamid denge
Taliban ile el-kaidenin teknik olarak bağlantısı yok.Zaten el-kaideciler mezheplere soğuk bakan ve selefi kökenli kişilerdir.

Taliban afgan halkını temsil etmekte ve desteklenmektedir.Amerika artık pes etmiş ve kukla afgan hükümetide barış görüşmelerine başlamıştır.
nushirevan
"Oku" desen fatihayı düzgün okuyamayacak adamların, sırf bize göre korkutucu görüntüleri yüzünden eleştirdiği silahlı örgüt. Ben mezhebini, kökenini, şeriatını bilmem. Bunlar yıllarca gerek moskof'la gerekse bu neo-con'larla savaşmış mı? Savaşmış. Abd hükümeti, taliban'ın yönetimi ele geçirmesini endişe ile izliyor mu? İzliyor. E peki bu mollalar türkiye'yi veya yönetimini tağut ilan etmiş mi? Yok. O zaman sıkıntı da yok. Abd uçaklarının kanatlarına yapışacak seviyede köleliği, müstemleke'yi böylesine içselleştirenleri görünce "dur bi de bunları görelim" diyorum. Öyle ya? Belki de haddi aşmayacak, orta yolu izleyecekler -ki ilk verilen beyanatlar da bu yönde.
mahur
Din adına sömürüyü en üst seviyede yaşatan silahlı örgüt. Yetimhanede ki erkek çocuklarına tecavüzler, top sahalarında halkı zorlayarak mahkumları taşlayarak idamlar… Taliban değince ilk aklıma gelenler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol