30 ocak dünya saygı günü

serendipity
Sevdiklerinize güvenle sarılabiliyor, güveniyor ve bundan ötürü istemli “saygı” kavramı oluştuğunda maneviyatın tecellisi gibi tıbben de beynimiz oksitosin salgılar. Yani oksitosin bağlılık hormonudur. Sevgiyi de, bağlılığı da saygıyı da beraberinde salgılatır. İçten bağlılıklar, saygılı bir ortamda sevgi ve güvenin olduğu ortamda değer yakınlıklarınızın arttığını hissettiğinizde aslında depresyondan da korunursunuz.

Saygı içinde olduğunuzda ruhunuzun derinliklerindeki yaralarınızdan da kurtulmuş olduğunuz günlerden temsili gündür bugün aslında!

Önemli gelir gelmez sizlere, eğer önemliyse de “neden tek güne sığdırılmış önemli günlerden bahsediyorsunuz ki?” Demiş olanlarınız vardır belki!

Tek güne dahi sığdırmayı çok gören toplumun bazı kesimleri için “bir günün lafını dahi etmeyiniz, zira isyan edenlerin de gündelik zamanda isyan ettiklerinin aksine bahşedilen, ilan edilen, kutlanan özel günlerden bihaber, karakterinde bu doneleri eksik olarak yaşamlarını sürdürdüklerini görebiliyorum.
İnsanların hayatına, size farklı dahi gelse tevazu göstermeniz de günün anlam ve önemine binaen “saygı” yı içinde barındırmaktadır.

Saygı, huzur içinde geçireceğimiz günümüz, günlerimiz kutlu olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol